5 Μαΐου, 2022
από Omniatv
1,243 προβολές

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που τελείωσε ένα τέταρτο πριν τις 4 τα ξημερώματα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά καταδίκασε τους δύο από τους δράστες της χρυσαυγίτικης επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, το 2018.

Ο προφυλακισμένος εδώ και 16 μήνες Σωτήρης Δεβελέκος επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επέβαλε το δικαστήριο: 3 χρόνια και 6 μήνες χωρίς ανασταλτική δύναμη στην έφεση. Ποινή που εκτίεται κανονικά βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο αρχικά φυγόδικος και νυν απών στη Σουηδία – κατά δήλωσή του – Άκης Θεοδώρου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και 9 μηνών, επίσης χωρίς αναστολή.

Το Μ.Ο.Δ. έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για μετατροπή της κατηγορίας από πενταπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παρ’ όλο που οι μάρτυρες κατέθεσαν λεπτομερώς για το πώς αυτή η επίθεση εντάσσεται στο modus operandi, τον τρόπο λειτουργίας δηλαδή, της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», της οποίας και οι δύο δράστες ήταν μέλη.

Αναλυτικότερα ρεπορτάζ στο eksegersi.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών.
Πηγή: Omniatv.com