9 Αυγούστου, 2021
από Athens Indymedia
379 προβολές


Την Παρασκευή 25/6 έγινα μάρτυρας μιας αποτρόπαια συμπεριφοράς η οποία συνέβη στην τοπική μας κατάληψη. Εγώ και ο σύντροφος μου (σε όλους τους τομείς της ζωής) πήγαμε για ποτό σε πάρτυ οικονομικής ενισχυσης που διοργάνωνε η κατάληψη της πόλης μας, όπως συνηθίζουμε παντα. Καθώς εισηλθαμε στον χώρο, μέλος της κατάληψης μας ενημέρωσε ότι έχει προκύψει ένα θέμα και δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι στο μέρος.

Εδώ να σημειώσω ότι δύο εβδομάδες πριν από το συμβάν, ο σύντροφος μου απολύθηκε παρανομα από την δουλειά του όπου εργαζόταν ως διανομέας, διοτι μια κοπέλα από τον χώρο εργασίας του, τον κατηγόρησε ψευδως για σεξουαλικη παρενόχληση, χωρίς καμία απόδειξη, με μόνο σκοπό την εκδίκηση λόγο προσωπικής εχθρας. Λόγω του ότι η επιχείρηση είναι γνωστή πολυεθνική franchise, με τον ιδιοκτήτη να είναι από τους πιο μεγάλους και γνωστούς επιχειρηματίες σε όλο τον νομό, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει την απόλυση του, καθώς δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικα σε μια νομική ρήξη με τον συγκεκριμενο εργοδότη. Η κοπέλα δεν ανοίκει στον αναρχικό χώρο, αλλά επειδη ζούμε σε επαρχία, τα λόγια της μαθευτηκαν και παραφραστηκαν σε αρκετούς κατοίκους της πόλης, χωρίς ποτέ κανείς να του ζητήσει εξηγήσεις.

Ακούγοντας λοιπόν ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στον χώρο της κατάληψης, ο σύντροφος μου αρχικά προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουν, αλλά δεν του επιτράπηκε να μιλήσει. Έτσι τον πήρα από το χέρι και του είπα να φύγουμε. Έχοντας γυρισμένοι και οι 2 την πλάτη μας και προχωρώντας προς την έξοδο της κατάληψης, αντιλήφθηκα κάποια άτομα να έρχονται τρέχοντας κατά πάνω μας. Ο πρώτος άρχισε με φορα να τον γρονθοκοπει, ρίχνοντας τον κάτω και σπάζοντας του τα γυαλιά μυωπίας και συνεχίζοντας να τον χτυπάει με μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ταυτόχρονα ένα δεύτερο άτομο τον χτυπούσε με κλωτσιές στα πλευρά, όπως κι ένα τρίτο το οποίο με πολύ δυσκολία κατάφερα να απωθησω. Επίσης τον έφτυσαν και τον απειλούσαν να φύγει απ την πόλη. Τα άτομα αυτά δεν ανήκουν στην κατάληψη αλλά έχουν στενες σχέσεις μαζί τους λόγω του ότι είναι μέλη σε μια αυτόοργανωμένη ομάδα ποδοσφαίρου η οποία υποτίθεται ότι πρεσβεύει την αλληλεγγύη και τον αντιφασισμο. Τέτοιες συμπεριφορες φυσικά, ειδικά ανάμεσα σε συντρόφους, δεν έχουν καμία σχέση με τις συγκεκριμένες αξίες.

Εγώ, έχοντας υπάρξει πραγματικό θύμα εμφυλης βιας στο παρελθόν, καταδικάζω πρώτον το ότι ορισμένες κοπέλες έχουν το θρασσος, να χρησιμοποιούν ψευδως μια τόσο σοβαρή κατηγορία, με μόνο κίνητρο την διαπροσωπικη αντιπαλότητα, την ζήλια και την αναζήτηση προσοχής. Είναι τεράστια ασέβεια απέναντι στα πραγματικά θύματα και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχια. Επίσης καταδικάζω τον φασιστικό τρόπο αντίδρασης των ατόμων που χτύπησαν τον σύντροφο μου, χωρίς να σεβαστούν την παρουσία μου, ούτε το μέρος στο οποίο βρισκόμασταν. Τα άτομα της κατάληψης στα οποία μετά το περιστατικό προσπάθησα να μιλήσω, ουδέποτε έδωσαν την ευκαιρία σε εμένα να πω την γνώμη που, ή έστω αφού είναι τόσο σίγουροι για τα λόγια της κοπέλας (με την οποία τονίζω πως κανένας τους δεν έχει μιλήσει κατ’ιδιαν, παρά μόνο ότι ακούγεται από στόμα σε στόμα, κοινώς κουτσομπολιο το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο φαινομενο στις επαρχιακές πόλεις), κανένας δεν προσπάθησε ποτέ να με προσεγγίσει έστω για να με προτρέψει να “προσεχω”, παρόλο που γνωρίζουν τι έχω υποστεί στη ζωή μου από εμφυλη βία στο παρελθόν, καθώς επίσης και γνωρίζοντας ότι είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που αγωνίζομαι χρόνια. Φυσικά την ευκαιρία να μιλήσει δεν έδωσαν ούτε στον σύντροφο μου, δεν τον κάλεσαν ποτέ σε απολογία ούτε επικοινώνησαν μαζί του για να ακούσουν την δική του εκδοχή.

Όσον αφορά την κοπέλα με το περίσσιο θρασσος και την ευκολία να ψεύδεται, να συκοφαντει και να καταστρεφει την ζωή ενός ανθρώπου, υπάρχουν αποδείξεις ότι όλα αυτά που είπε είναι ψέματα και αργα η γρήγορα θα μαθευτεί η πραγματική ιστορία.

Τέλος, ως πραγματικό θύμα εμφυλης βιας, ως μάρτυρας ενός αναιτιου ξυλοδαρμού και βιώνοντας καθημερινά τα αποτελέσματα της συκωφαντιας, η οποία με τον καιρό όλο και χειροτερεύει, απαιτώ δημόσια συγνώμη από όλους τους εμπλεκομενους στην υπόθεση.
Πηγή: Athens.indymedia.org