9 Ιουλίου, 2021
από Anarchy Press
259 προβολές

διάβολοςΑς ξεκινήσουμε με ένα αληθινό περιστατικό: Η ουρά ξεκινούσε από τα σκαλιά του κτηρίου της μητρόπολης Μεσσηνίας, περνούσε έναν διάδρομο, έστριβε σε μια μεγάλη μακρόστενη αίθουσα όπου ψηλά στο κέντρο δέσποζε ένας θρόνος τοποθετημένος σε βάθρο. Όχι δεν ήταν σκηνή από το μακρινό Βυζάντιο και μπροστά στο θρόνο δεν στεκόταν ο Ιουστινιανός άλλα ο Σάββατος ( Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος) με το αριστερό χέρι απλωμένο, ώστε να το φυλάνε οι πιστοί που θέλησαν να του πουν χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και με το δεξί να μιλάει στο τηλέφωνο και να χαχανίζει με διάφορους που τον έπαιρναν για να του ευχηθούν. Όταν το τηλεφώνημα τελείωνε, διάφοροι ρασοφόροι παρατρεχάμενοι τού έδιναν άλλο τηλέφωνο όπου ο Μητροπολίτης συνέχιζε να μιλάει, ενώ το αριστερό ήταν μόνιμα απλωμένο και μάλλον αγκυλωμένο, προς την κορυφή της ουράς όπου το πόπολο έσκυβε να ασπαστεί το χέρι του.Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, με αυτό το εξουσιαστικό-αυτοκρατορικό τουπέ δεν είναι τυχαίος στους κόλπους της Εκκλησίας, αφού είναι υπεύθυνος στην συζήτηση που υπάρχει μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ένωση και την άμβλυνση των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δύο Εκκλησιών, διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας την Σύνοδο μεταξύ των δύο Εκκλησιών το 2016 στην Κρήτη και συγγράφοντας και ανάλογο βιβλίο για το γεγονός.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η πανδημία του Covid-19» με το οποίο η Εκκλησία προσπαθεί να φτιάξει το αμφιλεγόμενο προφίλ της γι’ αυτή την περίοδο, να βγει λάδι και ουσιαστικά ξαναγράψει την ιστορία και τον ρόλο της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι ένα άτομο το οποίο λανσάρεται ως το «σοβαρό» προφίλ της Εκκλησίας και με τα λεγόμενά του εκφράζει τις κυρίαρχες απόψεις της Εκκλησίας και όχι μια περιθωριακή τάση.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ο οποίος ετοιμάζεται για κάποια από τις επόμενες θέσεις του Αρχιεπισκόπου, δηλώνει ευθέως προς όλο το δημοκρατικό πόπολο, πως το ιερό τοτέμ του Συντάγματος είναι κουρελόχαρτο, που υπάρχει μόνο για να προστατεύει και να κατοχυρώνει την εξουσία και τίποτα άλλο. Για του λόγου το αληθές : «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία […]. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε […].

Η συνέχεια των δηλώσεων του υπονοούν καζάνια και φωτιές για όσους δεν εμβολιάζονται: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του».

Φαίνεται πως μετά από αυτή την δήλωση η κόλαση περνάει κρίση. Ανησυχούν οι διαβόλοι και οι τριβόλοι και όλο αναρωτιούνται που σκατά θα βάλουν τόσους αμαρτωλούς, πως θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι βάρδιες για τα βασανιστήρια και πως πρέπει να αγοραστούν νέα καζάνια μετά τις μαλακίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και την νέα κατηγορία αμαρτίας.

Έχουν ξεφύγει και ναι, πρέπει επιτέλους να τους πάρει ο διάολος και να γίνει της κολάσεως!

Ελευθερόκοκκος
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com