16 Οκτωβρίου, 2021
από Athens Indymedia
166 προβολές

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική πολιτική και οικονομική κρίση. Η ανυπαρξία επαναστατικού κομμουνιστικού φορέα και συνεπακόλουθα επαναστατικής τακτικής και στρατηγικής δημιούργησε το έδαφος της εναλλαγής ανάμεσα σε σοσιαλδημοκρατία-δεξιά, σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Η εναλλαγή της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ από την σκληρή δεξιά της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύτηκε από μια μεγάλη επικράτηση σε δήμους υποψηφίων από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ ή “ανεξάρτητων” υποψηφίων, αποκρυσταλλώνοντας με ακόμη εντονότερο τρόπο την αντιδραστική στροφή του συστήματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναλύσουμε την εκλογή της Δέσποινας Θωμαϊδου στο Δήμο Νέας Ιωνίας, σαν υπηρετικό προσωπικό σε τοπικό επίπεδο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με την πλήρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Υποβάθμιση των δομών παιδείας-υγείας και κάθε δημόσιας παροχής (με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σχολεία στη Νέα Ιωνία), με μπόλικο μείγμα θεωρίας των 2 άκρων, να τι περιμένε τον λαό της Νέας Ιωνίας.

Η δημοτική αρχή συστηματικά έστρωσε το έδαφος για την υποβάθμιση της κομμουνιστικής-ταξικής-λαϊκής-αντιφασιστικής ιστορίας της περιοχής, τα μνημεία τιμής για τους πεσόντες έγιναν στόχος χίτικης βεβήλωσης από νεοναζί-παρακρατικούς, μετανάστες-εργάτες της περιοχής χτυπήθηκαν από τα χιτλερικά αποβράσματα.

Το μιντιακό πανηγύρι σε τοπικά σάιτ που στήθηκε από τη δημοτική αρχή για μερικές κόκκινες μπογιές και ένα σύνθημα τιμής στους πεσόντες του Μπλόκου με σφυροδρέπανο είναι στάχτη στα μάτια της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Η χαμηλής έντασης ενέργειά μας είναι οργανικά συνδεδεμένη με τους αγώνες του εργαζόμενου λαού της Νέας Ιωνίας και δεν έχει κανένα σκοπό να τους υποκαταστήσει.

Αποτελεί μια υπενθύμιση, σε μια περίοδο που το φασιστικό θηρίο θεριεύει ξανά, πως αυτοί που το ταΐζουν και το θρέφουν θα στοχοποιηθούν εξίσου με νεοναζί-παρακρατικούς που ασκούν βία απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

Αλλά και ένα πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης του εργαζόμενου λαού της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών, για να σταθούμε ξανά αντάξιοι της ταξικής-αντιιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής ιστορίας των γειτονιών μας, να συγκροτηθούμε μαζικά-οργανωμένα και δυναμικά απέναντι στον φασισμό, το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει και σε όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

Κομμουνιστές/Κομμουνίστριες

https://ekfrasi.net/voreios-tomeas-athinon/neas-ionias/2236/ta-paidia-paizei-me-to-dimarxeio

https://ekfrasi.net/voreios-tomeas-athinon/neas-ionias/2254/itan-kokkines-oi-bogies-tis-katadikazei-i-dimotiki-arxi

https://zonews.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-provokatsia-apo-chiliometra-fonazoun-oi/
Πηγή: Athens.indymedia.org