15 Σεπτεμβρίου, 2021
από Athens Indymedia
235 προβολές

post image

Η υπόθεση των 14 συντρόφων της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΜΠ δεν αφορά μόνον αυτούς, αλλά όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια εντός κι εκτός των σχολών. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία αναβάθμιση από μεριάς κράτους, όσον αφορά τους τρόπους μεθόδευσης και καταστολής.

Το κράτος, έχοντας υποχωρήσει στο κόμματι της πανεπιστημιακής αστυνομίας, χρησιμοποιεί τα γνωστά του τεχνάσματα, δηλαδή σκευωρίες και πλαστά κατηγορητήρια. Μέσω αυτών, καλεί τους συντρόφους, με πρόσχημα την υποτιθέμενη εξακρίβωση τους, σε υποχρεωτική παράδοση του DNA τους. Με αυτή τη πρακτική προστίθενται στα κρατικά database, θέτοντας τους σε ένα καθεστώς έμμεσης ομηρίας και τρομοκρατίας, καθώς πλέον το DNA τους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές στημένες υποθέσεις. Η κίνηση αυτή, μέσω του φόβου και του παραδειγματισμού, αποσκοπεί στην αδρανοποίηση των αγωνιζόμενων ατόμων και στην ποινικοποίηση των μέσων, που ανέκαθεν υπήρχαν στη φαρέτρα μας.

Από μεριάς μας, δηλώνουμε αλληλέγγυοι και ‘’συνένοχοι’’ με τους συντρόφους μας και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τι που απειλεί την αυτοδιάθεση, την ύπαρξη και την ελευθερία μας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΑΣ

                                                                                       Αναρχικό Στέκι Γεωπονικού
Πηγή: Athens.indymedia.org