16 Δεκεμβρίου, 2022
από ΑΠΑΤΡΙΣ Εφημερίδα Δρόμου
1,676 προβολές

16/11/2022

11η συνεδρίαση δικαστηρίου για την υπόθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ΟΕΑ)

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση των δύο τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης. Αμφότεροι οι μάρτυρες κατέθεσαν προς υπεράσπιση του τρίτου κατηγορούμενου, Διονύση Μπάκα, εστιάζοντας κυρίως στην περιγραφή της προσωπικότητάς του, καταλήγοντας πως δεν είναι «συμβατή» με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Η πρόεδρος, μέσα από τις ερωτήσεις της, στάθηκε στο γεγονός της αεργίας του Δ. Μ., σε συνδυασμό με τα εισοδήματα που εισέπραττε από ακίνητη περιουσία, υπονοώντας πως είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ασχολείται με «παράνομες δραστηριότητες», κάτι που οι μάρτυρες αποδόμησαν εκ νέου.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο, από την εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων, ήταν η μεταφορά της εμπειρίας, όπως την περιέγραψε ο Δ. Μ. Σε συζητήσεις του με τους μάρτυρες, αναφορικά με τις πρώτες ημέρες της σύλληψής του, και την προανακριτική διαδικασία. Και οι δύο μάρτυρες επεσήμαναν πως ο κατηγορούμενος πιέστηκε για να υπογράψει την αρχική κατάθεση που φέρει την υπογραφή του, αναδεικνύοντας τόσο το γεγονός ότι δεν του επετράπη η επικοινωνία με κανέναν κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ, επομένως ούτε και με δικηγόρο, αλλά και το ότι οι μπάτσοι προσέθεσαν στην κατάθεση πράγματα τα οποία ο Δ. Μ. δεν είπε, με σκοπό να δέσουν τη δικογραφία.

Την εξέταση των μαρτύρων ακολούθησε ο εύστοχος σχολιασμός του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη πάνω στην ακροαματική διαδικασία, εστιάζοντας σε επιμέρους σημεία από διαλόγους μεταξύ της έδρας και των εξεταζόμενων μαρτύρων. Αναδύθηκε επίσης, κατόπιν παρέμβασης ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ένα ζήτημα νομικού ορισμού της κατηγορίας περί «κατοχής όπλων», ζήτημα το οποίο θα αναλυθεί εκτενέστερα κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Στη συνεδρίαση αυτή ξεκίνησαν οι πολιτικές καταθέσεις των κατηγορουμένων. Στις λεγόμενες απολογίες, οι σύντροφοι εκθέτουν όλο το σκεπτικό τους σε σχέση με τη δίωξή τους. Πρώτος ξεκίνησε ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης.

Σε σχέση με την απολογία των συντρόφων, ώστε να μην παρερμηνευθεί κάτι από τα λεγόμενά τους, καθώς είναι η στιγμή που βάζουν όλα τα ζητήματα από τη δική τους σκοπιά προτρέπουμε όσα ενδιαφέρονται να ακούσουν τα ηχητικά των συγκεκριμένων δικασίμων για να αποκτήσουν μία πλήρη εικόνα.

Το ηχητικό μπορεί να βρεθεί εδώ

22/11/2022

12η συνεδρίαση δικαστηρίου για την υπόθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ΟΕΑ)
Ομοίως με την προηγούμενη. Το ηχητικό μπορεί να βρεθεί εδώ
Πηγή: Apatris.info