16 Δεκεμβρίου, 2022
από ΑΠΑΤΡΙΣ Εφημερίδα Δρόμου
1,660 προβολές

10/11/2022

10η συνεδρίαση δικαστηρίου για την υπόθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ΟΕΑ)

Στη συγκεκριμένη δικάσιμο επιχειρήθηκε να αφαιρεθεί ο λόγος από τον μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Χατζηβασιλειάδη που δεν είχε τελειώσει στην προηγούμενη δικάσιμο. Υπήρξε έτσι έντονο αίτημα του Δ. Χατζηβασιλειάδη να ολοκληρώσει ο μάρτυρας υπεράσπισης, ώστε να μην αφήσει να περάσει η συνέχιση της προσπάθειας του δικαστηρίου να μην ακουστεί πολιτικός λόγος υπέρ του Αγώνα μέσα στην αίθουσα. Εν τέλει η έδρα υποχώρησε στο αίτημα του Δ. Χατζηβασιλειάδη και ο μάρτυρας συνέχισε και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Μάρτυρας υπεράσπισης του Δ. Χατζηβασιλειάδη

Ο επόμενος μάρτυρας κατέθεσε και αυτός στα πλαίσια της πολιτικής υπεράσπισης του Δ. Χατζηβασιλειάδη. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε τον πόλεμο και την εισβολή στο Αφρίν, τον στρατό κατοχής που έχει αναπτυχθεί στη γειτονιά των Εξαρχείων, τις δολοφονίες στα σύνορα, καταλήγοντας ότι τις πληθυσμιακές ομάδες αυτές τις υπερασπίζοταν η οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Μάρτυρας υπεράσπισης του Δ. Χατζηβασιλειάδη

Η μάρτυρας κατέθεσε την εμπειρία της σε σχέση με τη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστριών από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή ένωση. Κατέθεσε τις πρακτικές τους, τις χιλιάδες δολοφονίες μεταναστριών/μεταναστών στα σύνορα, τη μεταχείρισή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα pushbacks που επισήμως συμβαίνουν.
Στο ίδιο πλαίσιο η στάση και η δράση του Δ. Χατζηβασιλειάδη εναντιώνονταν σε όλα αυτά τα κρατικά εγκλήματα.

Ακουλούθησαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Δ. Μπάκα. Κατέθεσαν τι είδους άνθρωπος είναι και εάν όντως θα μπορούσε να έχει σχέση με όλα αυτά.
Πηγή: Apatris.info