3 Απριλίου, 2021
από Athens Indymedia
247 προβολές

post image

Νέο Φάληρο, Πειραιάς | Αντιφασιστική περιπολία

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την υποτιθέμενη απελευθέρωση, παρατηρούμε ένα ατελείωτο καρναβάλι με στολισμούς, υποδοχές επισήμων και στρατιωτικές παρελάσεις, στο οποίο ο κρατικός μηχανισμός σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με σκοπό την τόνωση του εθνικού φρονήματος. Την ίδια στιγμή, δεκάδες άνθρωποι καθημερινά χάνουν την ζωή τους στα νοσοκομεία, τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όρια τους. Επιπλέον η φτώχεια και η εξαθλίωση αυξάνονται όλο και περισσότερο για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, η οποία είναι εξαντλημένη από τον πολύμηνο εγκλεισμό. Παράλληλα βλέπει τις γειτονιές και τις πλατείες να έχουν καταληφθεί από τους ένστολους δολοφόνους οι οποίοι κόβουν πρόστιμα, ξυλοκοπουν, συλλαμβάνουν, βασανίζουν και φυλακίζουν όποιον και όποια αντιστέκεται σε αυτή τη δυστοπία ή απλά τυχαίνει να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Σε μια περίοδο όπου οι ταξικοί διαχωρισμοί οξύνονται και επικρατεί κοινωνική αναταραχή, η αστική δημοκρατία έχει ανάγκη τα παρακρατικά δεκανικια της. Έτσι, ταυτόχρονα με όλο αυτό το εθνικό πανηγύρι, αυξάνεται η κινητικότητα ακροδεξιών και εθνικιστικών ομάδων, οι οποίες σιγά σιγά επιδιώκουν να βγουν στην επιφάνεια. Ανήμερα λοιπόν της 25ης, φασίστες πραγματοποίησαν μοτοπορεία στη γειτονιά του Νέου Φαλήρου σε μια γελοία προσπάθεια να δείξουν ότι υπάρχουν ακόμα στις γειτονιές μας. Φυσικά η μεγάλη μοτοπορεία (8 μηχανάκια στο σύνολο) πραγματοποιήθηκε σε αγαστη συνεργασία με τους μπάτσους, οι οποίοι τους προστάτευαν καθ’όλη τη διάρκεια ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη συνάντηση με τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες της περιοχής ή σε περίπτωση που χρειαζόταν να επιτεθούν από κοινού όπως έγινε και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, 15 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική περιπολία το απόγευμα της Τετάρτης περνώντας από κεντρικούς δρόμους και πάρκα της γειτονιάς. Κατά την διάρκεια της περιπολίας πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια και γράφτηκαν αντιφασιστικά/αντιμπατσικά συνθήματα.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΛΑΚΕΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΓ: Από τις γειτονιές μας δεν θα περνάτε ούτε για καφέ

Υπογραφή: Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από τον Πειραιά
Πηγή: Athens.indymedia.org