15 Φεβρουαρίου, 2021
από Omniatv
314 προβολές


Την αντικατάσταση της ποινής κάθειρξης 6 ετών που επιβλήθηκε χωρίς αναστολή στον χρυσαυγίτη Νικόλαο Παπαβασιλείου με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Παρά την εισήγηση του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Παπαβασιλείου, η έδρα (πρόεδρος Ευάγγελος Μητσέλος, μέλη Αριστέα Ρουσέα, Σοφία Πρόφη, Φωτεινή Παπαντωνοπούλου και Παγώνα Παναγιώτου) έκανε δεκτό το αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παπαβασιλείου ήταν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και δραστηριοποιούνταν ιδιαίτερα στην περιοχή της Πλ. Αττικής, συμμετέχοντας στον εμπρησμό του μπαρ Cointreau και σε επίθεση στην Τανζανική Κοινότητα.

Ο Παπαβασιλείου είχε απαθανιστεί πολλές φορές στο πλευρό του «συναγωνιστή» του και δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες τότε διατηρούσαν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Παπαβασιλείου εν μέσω των συναγωνιστών του. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται ο Ρουπακιάς.
Ο Παπαβασιλείου (δεξιά) με τον Ρουπακιά (αριστερά) σε κάποια περίσταση «εκτός υπηρεσίας»

Η απόφαση αυτή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων, πριν καν καθαρογραφεί η απόφαση και ενώ ο «νούμερο 2» της οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, διαφεύγει ακόμα της σύλληψης.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση

0
0
vote

Article Rating
Πηγή: Omniatv.com