15 Ιουλίου, 2021
από Athens Indymedia
204 προβολές

Την Δευτέρα 12/07 πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της ΜΚΟ “ΝΟΣΤΟΣ” έξωση οικογένειας προσφύγων από το διαμέρισμα που διέμεναν στον Ίλιον. Η έξωση της οικογένειας έγινε δια της βίας και με εκβιασμούς προς την μητέρα για το μωρό της, η οποία αρνούνταν να φύγει από το σπίτι. Στην εκκένωση συνέδραμαν και αστυνομικές ομάδες του Α.Τ Ιλίου, οι οποίες έσυραν την οικογένεια με το μωρό στο τμήμα. Στην συνέχεια, οι μπάτσοι προσήγαγαν και 2 άτομα από τους αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν στο τοπικό Α.Τ. Η συγκεκριμένη κίνηση από την “ΝΟΣΤΟΣ”, να πετάξει στον δρόμο την οικογένεια με την συνδρομή των μπάτσων, καταδεικνύει τον ρόλο της ΜΚΟ για την αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών τους οποίους η ίδια διατείνεται πως “βοηθάει” και αντανακλά το γενικότερο κάδρο λειτουργίας των ΜΚΟ καταρρίπτοντας το “ανθρωπιστικό προφίλ” που θέλουν να προβάλλουν.

Η ανακοίνωση, μάλιστα, των καραγκιόζηδων της διοίκησης της ΝΟΣΤΟΣ πως “αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά και έπειτα από μεγάλες προσπάθειες” να κάνουν την έξωση στην οικογένεια αποδεικνύει τον βρώμικο και υποκριτικό προφίλ που θέλει να πουλήσει η ΜΚΟ. Ο ρόλος της “ΝΟΣΤΟΣ” και λοιπών ΜΚΟ που ξεπήδησαν σαν τα μανιτάρια την περίοδο της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα είναι γνωστός και δεν είναι άλλος από το να ακολουθούν και να συνδράμουν αποφασιστικά στην κρατική πολιτική που θέλει του πρόσφυγες και τους μετανάστες “αόρατους”, είτε κλεισμένους σε κέντρα κράτησης είτε στον αστικό ιστό σε μόνιμο καθεστώς υποτίμησης και εκμετάλλευσης της φτηνής εργασιακής τους δύναμης, όταν και εάν αυτή είναι παραγωγικά χρήσιμη και αναγκαία για τα αφεντικά.

Οι ΜΚΟ που κατά τα προηγούμενα χρόνια απορρόφησαν ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων από την Ε.Ε για την “διαχείριση του μεταναστευτικού” είναι συνεργοί στον εγκλεισμό και στην εγκληματική κρατική διαχείριση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης, τα σύγχρονα κολαστήρια της αστικής δημοκρατίας. Είναι οι ίδιοι που δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν κατ’ εντολή κατασταλτικά μέτρα προς τους πρόσφυγες όταν τα κονδύλια θα σταματήσουν να ρέουν, όπως μαρτυρούν και οι βίαιες εξώσεις σαν αυτή στο Ίλιον. Αυτός είναι ο “ανθρωπισμός” που υπηρετούν, αυτή είναι η κρατική ‘φιλανθρωπία” είτε έχει αριστερό είτε δεξιό προσωπείο.

Η διοίκηση της ΝΟΣΤΟΣ και ο πρόεδρος της Λεσγίδης, έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστό τον “ανθρωπισμό” τους και στους εργαζομένους της ΜΚΟ οι οποίοι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τόσο τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας που συχνά αναστέλλονται, τις ξαφνικές απολύσεις όσο και τα ελλιπή μέσα που τους δίνονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες-μετανάστες και τις κακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτοί στους ξενώνες και τα διαμερίσματα που διαμένουν τα οποία έχουν βασικές ελλείψεις.

Χαρακτηριστική και γνώριμη είναι και η συνεργασία ΜΚΟ και αστυνομικών δυνάμεων για την βίαιη έξωση της οικογένειας. Η κατασταλτική κρατική πολιτική για τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, ανθρώπων κατατρεγμένων που φεύγουν από την δίνη των πολέμων που δημιουργούν οι κρατικές και καπιταλιστικές συγκρούσεις, και χρίζονται εδώ ως “δημόσια απειλή”, έχει πολλούς οδυνηρούς σταθμούς: τον στρατό στα σύνορα του Έβρου, τις βουλιαγμένες βάρκες στο Αιγαίο, το στοίβαγμα στα κέντρα κράτησης, την βία και τις δολοφονίες σε Α.Τ από τους ένστολους ψευτόμαγκες του κράτους. Παράδοση σ’ αυτές τις πρακτικές, με ξυλοδαρμούς μεταναστών που έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονίες, όπως στην περίπτωση του Λεωνίδα Καλτσά το 2007 έχει και το Α.Τ του Ιλίου. Τότε, έλαβαν την απάντηση που τους άξιζε, με πολιορκία του Α.Τ. και με την συμβολή της γειτονιάς που πετροβολούσε και πετούσε απ’ τα μπαλκόνια γλάστρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ένστολα καθίκια έχουν βαμμένα τα χέρια τους με πολύ αίμα και σε κάθε επιθετική κίνηση απέναντι στα ταξικά μας αδέλφια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα, πιστεύουμε πως πρέπει όλοι να λάβουμε θέσεις μάχης στο πλάι των πιο υποτιμημένων ανθρώπων της τάξης μας, κατανοώντας πως ο πραγματικός κίνδυνος και ο κοινός μας εχθρός είναι οι λακέδες και του κράτους και του κεφαλαίου που σπέρνουν τον πόνο και την φτώχεια.

Με τους/τις μεταναστες/ριες είμαστε μαζί επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί

Κανένας/καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους

Στηρίζουμε σήμερα την πορεία που καλέστηκε στην κεντρική πλατεία Ιλίου στις 7:30

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Ιστότοπος: protaanka.espivblogs.net

Επικοινωνία: [email protected] & facebook
Πηγή: Athens.indymedia.org