4 Απριλίου, 2022
από Omniatv
255 προβολές

Κατά την 15η δικάσιμο στη δίκη για το δολοφονικό ξυλοδαρμό του Ζαχαρία Κωστόπουλου, η διαδικασία διήρκεσε λιγότερο από 40 λεπτά με την απολογία ενός ακόμη κατηγορουμένου. Απολογήθηκε ο τρίτος αστυνομικός, Λεωνίδας Αλεξανδρής, ενώ ο τελευταίος, Ιωάννης Τσομπάνης, θα απολογηθεί στις 13 Απριλίου καθώς νοσεί με κορονοϊό.

Σε αυτήν την δικάσιμο, η πρόεδρος φάνηκε να επιμένει στο ζήτημα της χειροπέδησης και της σύλληψης. Πιο συγκεκριμένα θέλησε να μάθει ποιός πήρε την απόφαση για τη δέσμευση του θύματος, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι την απόφαση την παίρνει όποιος πέφτει πάνω του για να τον δεσμεύσει, κατονομάζοντας εν προκειμένω τον συνάδελφο του συνεπιχειρήσαντα, αστυνομικόό Ασπιώτη. Είναι χαρακτηριστικό να επισημάνουμε ότι ενώ στο σημείο επιχειρούσαν 9 αστυνομικοί, ορισμένοι από αυτούς δεν βρίσκονται κατηγορούμενοι παρ΄ότι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη σύλληψη του θύματος όπως ο συγκεκριμένος αστυνομικός που αποφάσισε τη δέσμευση του. Μάλιστα, όσοι δεν κατηγορούνται βρέθηκαν στο δικαστήριο να καταθέτουν ως μάρτυρες κατά την 5η και 6η δικάσιμο.

Στη σύντομη εξέταση του κατηγορούμενου η πρόεδρος αναζήτησε και πάλι το λόγο που επιχείρησαν έτσι οι αστυνομικοί:

Πρόεδρος: Εκτιμάτε όμως πάντα και τις συνθήκες, άλλο ένας άνθρωπος που έχει πάρει ναρκωτικά και δεν καταλαβαίνει, άλλο ένας άνθρωπος που δεν έχει πάρει τίποτα.

Αλεξανδρής: Αυτό ακριβώς, επειδή ήταν χτυπημένος πήγαμε με τα ηπιότερα μέσα…

Πρόεδρος:Αν είναι αυτό το ηπιότερο, τα άλλα ποια είναι;

Αλεξανδρής: Το αμέσως επόμενο είναι η ράβδος, το αμέσως επόμενο είναι το πυροβόλο όπλο.

Πρόεδρος:Η ράβδος είναι το επόμενο στάδιο και η χειροπέδηση το τελικό στάδιο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος;

Αλεξανδρής: Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, […]

από το ZackieOh Justice Watch

Καταληκτικά στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «40 δευτερόλεπτα δεν τον ακουμπάω, είμαι ο άνθρωπος που έκανε δυόμιση λεπτά για να ανοίξει το δρόμο και να πάει στον Ευαγγελισμό». Η έδρα διέκοψε λίγο πριν της 10:00, για τις 13 Απριλίου οπότε και θα ολοκληρωθούν οι απολογίες και θα κάνει την αγόρευση του ο εισαγγελέας.
Πηγή: Omniatv.com