23 Ιανουαρίου, 2022
από Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera
211 προβολές

Το Αντικλείδι είναι ένα δίκτυο παραγωγής, εκμάθησης, αντιπληροφόρησης και καλλιτεχνικής αυτοοργάνωσης. Συγκροτήθηκε στον αυτοδιαχεριζόμενο λόφο Καστέλι των Χανίων από ένα ευρύ φάσμα ανήσυχων ανθρώπων, με κοινή επιθυμία να εξερευνήσουν καινούργιες φόρμες και καταστάσεις – αρχικά στο πλαίσιο της οπτικοακουστικής παράγωγης, και έπειτα στην ευρύτερη πολιτιστική διαπνοή.

Το δίκτυο αυτό, επιδιώκει να συμβάλλει στην πολιτιστική χειραφέτηση της κοινωνίας και τηρεί ως «όπλα» – αξίες σε αυτόν τον αγώνα, την τέχνη, την αυτομόρφωση, την αλληλοβοήθεια, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Την Αλληλεγγύη, γιατί δεν πιστεύουμε πως η επιτυχία χτίζετε πάνω στα κορμιά των άλλων.

Την Αυτοοργάνωση, γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε πια ως παθητικοί θεατές.

Την Αλληλοβοήθεια, γιατί ότι είναι όμορφο σε αυτό τον κόσμο μοιράζεται.

Την Αυτομόρφωση, γιατί η γνώση δεν πρέπει να βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Την Τέχνη, γιατί η ελευθέρια ξεσπά στην αυτοσυνείδηση της δημιουργίας.

Κάπως έτσι, πήραμε την απόφαση να ακολουθήσουμε μια περιπέτεια όλοι μαζί, αφήνοντας τα λεπτά γράμματα και ακολουθώντας τα μεγάλα οράματα, προσδοκώντας κι άλλους συνοδοιπόρους και πραγματοποιητές.

Μέχρι στιγμής, στο χώρο της πρώην πρυτανείας, το κτίριο στον οποίο στεγάζεται το δίκτυο, έχουμε δημιουργήσει ένα στούντιο συνάντησης, σχεδίασης και παράγωγης – το λεγόμενο “στρατηγείο”. Εκεί χτίζονται οι υποδομές για να ικανοποιήσουμε ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές παραγωγικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα στο δίκτυο περιλαμβάνονται και η ομάδα προβολών “CineRosa”, μαθήματα σύγχρονου χορού, τάνγκο και θεάτρου.

Στο Αντικλείδι εφαρμόζουμε και μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας. Προσπαθούμε να καταρρίψουμε ιεραρχίες ως προς την εκμάθηση άλλα και την καλλιτεχνική διαδικασία και ιδρυματοποίηση. Ανοίγουμε το δρόμο ώστε οι οποιοδήποτε προβληματισμοί των ατόμων να έχουν απήχηση. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε στην πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών ιδεών.

Έλα και ‘συ και πάρε το κλειδί!

Δίκτυο Αντικλείδι
Πηγή: Solidaritywithrosanera.wordpress.com