31 Δεκεμβρίου, 2020
από Anarchy Press
155 προβολές

Ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία, περίπου δέκα άτομα στον αριθμό, επιτέθηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο όπου στεγάζονται προσφυγόπουλα 12-15 ετών. Τα ανθρώπινα μιάσματα ήταν οπλισμένα με μαχαίρια, σιδηρογροθιές και καδρόνια, και αφού έσπασαν την πόρτα άρχισαν να τα κυνηγάνε και να τα δέρνουν με απειλές και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε το «ήθος» και την ψυχολογία των συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία προφανώς και διέπονται από δειλία εκτός από μισανθρωπισμό, χαρακτηριστικά που υπάρχουν απροκάλυπτα και σε αφθονία στον συγκεκριμένο μισανθρωπικό πολιτικό χώρο, και όχι μόνο.

Να θυμηθούμε ότι στα μέσα Σεπτέμβρη ο δήμαρχος σε εκδήλωση με θέμα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο, είχε προτρέψει σε «μη νόμιμες» πράξεις κατά των προσφύγων, οπότε κάποιοι να έχουν πλάτες ώστε να μπορούν να επιτίθονται σε ανήλικα.
Τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ τον καθένα.

Ας σημειωθεί ότι ταυτοποιήθηκαν δυο άτομα ως συμμετέχοντα στην επίθεση, ένας πατέρας και ο γυιός του. Συνελήφθησαν και εν συνεχεία αφέθησαν ελεύθεροι. Ο πατέρας κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός ανήλικου αλλοδαπού.

Ε.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com