28 Απριλίου, 2022
από Omniatv
181 προβολές

Στη φάση των αναγωστέων εγγράφων η υπεράσπιση των αστυνομικών εισέφερε τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που επιχειρούσαν στη Γλάδστωνος. Οι διάλογοι που έχουν οι δυο ομάδες που ενεργούν με το Κέντρο είναι ενδεικτικοί για τη σύγχυση και την ένταση που επικρατεί, με το Κέντρο να ζητά συνεχώς να δείξουν ηρεμία.

Πιο συγκεκριμένα στο σημείο καλούνται αρχικά τρεις ομάδες, οι 103-4, 501-2 και 105-2, φτάνουν εγκαίρως για να ενεργήσουν όμως οι δυο πρώτες. Το Κέντρο αναφέρει εξαρχής στις ομάδες ότι οι πληροφορίες είναι λίγο συγκεχυμένες, θέλοντας να τονίσει ότι πρέπει να ερευνήσουν τι έχει συμβεί πριν ενεργήσουν, παρά το σήμα για ληστεία που έχουν δεχθεί.

Αστυνομικός της ομάδας 103-4 με εμφανή ένταση και άγχος στη φωνή του λέει καθώς έχουν φτάσει στο σημείο: «Άτομο… πρέπει να έχει ψυχολογικά, έχει σπάσει τζαμαρία κρατάει τζάμια στα χέρια», ενδεικτικό της πρώτης αντίληψης που είχαν για τον Ζακ οι αστυνομικοί. Το Κέντρο αναφέρει ότι δε γίνεται να διαβιβάζουν και οι δυο ομάδες από δυο διαφορετικά κανάλια, αναδεικνύοντας τη σύγχυση που επικρατεί και οδηγεί τους αστυνομικούς σε ενέργειες που δείχνουν προχειρότητα και οδηγούν σε κακή συνεννοήση.

Στη συνέχεια το Κέντρο με τρεις διαφορετικές διαβιβάσεις τονίζει και συνιστά επανειλημμένα ηρεμία στους αστυνομικούς που επιχειρούν, καθώς έχει αντιληφθεί ότι οι αστυνομικοί ενεργούν «με υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης» γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει να υπερβούν τα όρια και να ενεργήσουν με υπερβάλοντα ζήλο και άρα να κάνουν χρήση μη αναλογικής βίας. Λίγες διαβιβάσεις αργότερα αστυνομικός της ομάδας 501-2 αναφέρει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεσμεύτηκε και το Κέντρο δείνει συγχαρητήρια σε όλους όσοι ενήργησαν.
Πηγή: Omniatv.com