17 Απριλίου, 2021
από Athens Indymedia
278 προβολές

Απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστολής συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στην κυβέρνηση

Τo απόγευμα της Παρασκευής 16/4 στην Καλλιθέα και κατά την διάρκεια πολιτικής εξόρμησης συνεργείου της ΟΡΜΑ για τη προπαγάνδιση της αντιμιλιταριστικής διαδήλωσης του Σαββάτου και της εκδήλωσης της Κυριακής η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 5 αγωνιστών με την κατηγορία της δήθεν άσκοπης μετακίνησης και τους μετάφερε στην ΓΑΔΑ.Τέτοιες ενέργειες της αστυνομίας δεν είναι τυχαίες. Είναι προφανής ο πανικός της κυβέρνησης από τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Η αποτυχία της αντιμετώπισης της επιδημίας και τα μέτρα ακορντεόν των λοκ ντάουν όπως και η κατάσταση των νοσοκομείων, η λαϊκή κατακραυγή για την αστυνομική καταστολή και οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι συνεχείς και μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, δίπλα από την μαζική ανεργία και τα λειψά μεροκάματα ετοιμάζεται να γκρεμίσει το 8ωρο και να γεμίσει την ημέρα του εργαζόμενου με ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην απονομιμοποίηση της σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, και όλα αυτά σε σχεδόν 18 μήνες κυβέρνησης. Ξέρει καλά ο Μητσοτάκης ότι η επόμενη ημέρα μετά την επιδημία το μόνο που θα έχει να προσφέρει σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και νεολαία είναι περισσότερη εξαθλίωση. Και το καταλαβαίνουμε και εμείς στην πλάτη μας καθημερινά. Το μόνο που τους απομένει είναι η καταστολή. Από την πρώτη κατηγορία της «παράνομης διακίνησης υλικού» που ξεστόμισε η αστυνομία την πρώτη στιγμή ως την γελοία περί «άσκοπης μετακίνησης». Το στήσιμο κατηγοριών κόντρα στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα είναι από τις αγαπημένες συνήθειες της αστυνομίας.

Θα καταπέσουν! Όπως θα πέσει και η κυβέρνηση της ΝΔ και η ακροδεξιά πολιτική της.

Όλοι και όλες στην Αντιμιλιταριστική Διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 17 Απριλίου στα Προπύλαια στις 12:00Και στην εκδήλωση συζήτηση την Κυριακή 18 Απριλίου στις 16:00 στο πεζόδρομο τους Παντείου πανεπιστημίου, με θέμα 1821 – 2021: 200 Χρόνια Ελληνικού Κράτους. Η Μαύρη Βίβλος του Ελληνικού Καπιταλισμού.

Οι αγώνες συνεχίζουν αμείωτοι. Μένουμε στο δρόμο του αγώνα για να ξηλώσουμε τα μέτρα καταστολής και την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

https://ormantifa.org/apenanti-stis-prosagoges-synechizoyme-tin-machi-enantia-stin-kyvernisi/
Πηγή: Athens.indymedia.org