17 Μαΐου, 2021
από Athens Indymedia
315 προβολές


Είναι γνωστό ότι το ελληνικό κράτος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την υγεία, και έδωσε τα πάντα στο κεφάλαιο. Η Ελληνική κυβέρνηση την στιγμή που έχει άρει το lockdown, συνεχίζει να κρατά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Το πιο άχρηστο μέτρο κατά του lockdown, υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο για να καταστείλει την κοινωνία.

Από τις 7 μαίου στην αρχαία αγορά (στη θεσσαλονίκη) έχουν στρατοπεδεύσει μπάτσοι διώχνοντας τον κόσμο να κάτσει στο οποιοδήποτε σημείο. Ενώ όταν ο κόσμος κατάφερνει να κάτσει, το άραγμα δεν κρατάει πολύ, αφού έρχονται τα ματ και σε διώχνουν. Το ίδιο συνέβει και εχθές στις 16 μαίου στις 1.30 το βράδυ.

Όλες αυτές τις μέρες έχουν κόψει προστήματα σε ανθρώπους, χωρίς κανέναν λόγο. Ακόμα και σε ηλικιωμένους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ενώ οι μπάτσοι έχουν το θράσος και λένε “πάντε καθίστε στα μαγαζιά”.

Το ίδιο συνέβει και με τον διήμερο αποκλεισμό στην πλατεία Καλλιθέας στην άνω πόλη. Το ίδιο συμβαίνει σε πλατείες στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το υπαρκτό πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει “θόρυβος μέσα στη νύχτα” δεν δικαιολογεί την δημιουργία ομάδων αγανακτισμένων πολιτών που για τίποτα άλλο δεν έχουν διαμαρτυρηθεί στη ζωή τους, να στέλνουν επιστολές σε δημάρχους και πρωθυπουργούς, σε αυτούς δηλαδή που γεννούν την αδικία κτλ.
Πηγή: Athens.indymedia.org