26 Ιουνίου, 2021
από Athens Indymedia
185 προβολές

post image

Την Τρίτη 22/6, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν ως μια πρώτη και άμεση απάντηση στο βιασμό και ξυλοδαρμό εργαζόμενης γυναίκας στα Πετράλωνα το Σάββατο 19/6, πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση και πορεία στη γειτονιά των Πετραλώνων για τρίτη ημέρα.

Η ανταπόκριση ήταν μαζική με καλέσματα από πολλές και διαφορετικές ομάδες/συλλογικότητες/οργανώσεις, στα οποία ανταποκρίθηκαν περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα και γύρω στις 8μμ ξεκίνησε πορεία η οποία κατέληξε στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στη συμβολή των οδών Συμμαχιδών & Ηούς, λίγα μέτρα από το σπίτι του βιαστή, καθώς και στην Τριών Ιεραρχών & Φυλασίων, σημείο δολοφονίας του εργάτη και μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, ακούστηκαν δυναμικά συνθήματα και έγιναν βαψιματικές.

Στεκόμαστε η μία δίπλα στο άλλο και συλλογικοποιούμε το βίωμά μας με φροντίδα, αλληλεγγύη, οργάνωση και μαχητικότητα.

(Θα) παλεύουμε όλα μαζί μέχρι η πατριαρχία, ο καπιταλισμός και ο ρατσισμός να συνθλιβούν, μέχρι η κουλτούρα του βιασμού να καταστραφεί, μέχρι η κάθε φωνή που δέχεται πατριαρχική βία να ακουστεί, μέχρι κάθε αδερφή μας να είναι ελεύθερη.

Θα μας βρίσκετε απέναντί σας, ενάντια σε κάθε σχέση εξουσίας που μας θέλει υποταγμένες/α και μόνες/α.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΕΞΙΣΤΕΣ

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ

ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ.

Φεμινιστά / Σύντροφα

το κείμενο-κάλεσμα της συνέλευσης : https://athens.indymedia.org/post/1613221/
Πηγή: Athens.indymedia.org