22 Σεπτεμβρίου, 2022
από Anarchy Press
1,525 προβολές

Οι γυναίκες και οι άντρες στο Ιράν τις τελευταίες μέρες έχουν εξαπολύσει επίθεση στην ισλαμική δημοκρατία. Σημαίες του Ιράν αποκαθηλώνονται, πορτραίτα του Χομεινί καίγονται και σπάζονται υπό τις επευφημίες του εξεγερμένου πλήθους, κυβερνητικά κτήρια πολιορκούνται και δέχονται επιθέσεις, όπως το κυβερνητικό κτήριο του Amol που εξεγερμένοι αποπειράθηκαν να το κάψουν. Τα χιτζάμπ παραδίδονται στις φλόγες από γυναίκες που δεν δέχονται να το φορούν υποχρεωτικά. Η χρόνια καταπίεση της ισλαμικής δημοκρατίας φαίνεται πως έρχεται να βρει την δυναμική της απάντηση στους δρόμους των ταραχών.  Αφορμή στάθηκε η δολοφονία της Masha Amini από την αστυνομία της ηθικής καθώς η κοπέλα δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της. Γυναίκες με λυμένα μαλλιά και πέτρες στα χέρια ενάντια στην αστυνομία καθώς και γυναίκες με χιτζάμπ, εξεγείρονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα, τον διαχωρισμό και την «παραδοσιακή» πατριαρχία της ισλαμικής δημοκρατίας. Στην πόλη Gasmar IR χρήστες social media ανεβάζουν βίντεο που δείχνει έναν έφηβο νεκρό καθώς έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 6 με κάθε επιφύλαξη, αφού τις τελευταίες μέρες υπάρχει διακοπή στο ίντερνετ με περιορισμούς στην είσοδο σε social media και οι πληροφορίες για την εξέλιξη των ταραχών είναι συγκεχυμένες.

Όσο αυταρχικά και στιβαρά μπορεί να είναι και να φαίνονται τα καθεστώτα, πάντα θα τρέμουν τις εξεγέρσεις που μπορούν να τα διαλύσουν. Αυτό να το σκέφτονται και όσοι καλοθελητές θελήσουν να προσεταιριστούν τις όποιες εξεγέρσεις για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Δύναμη και νίκη στον αγώνα των εξεγερμένων. Η εξέγερση είναι ένα μόνο βήμα μπροστά στο δρόμο για την απελευθέρωση.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com