30 Μαΐου, 2021
από Athens Indymedia
215 προβολές


Τον Οκτώβριο του 2020 χαρακτηρίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση και πολλά στελέχη της φυλακίστηκαν. Μια δικογραφία που άνοιξε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της ΧΑ Γιώργο Ρουπακιά. Η καταδίκη της ΧΑ ήρθε ως η προσπάθεια ενσωμάτωσης από το κράτος των πολύμορφων αγώνων που έχουν αναπτυχθεί εναντίον της. Όσο η μητέρα του Παύλου Μάγδα Φύσσα έδινε την πολύχρονη και ψυχοφθόρα μάχη της με τους δολοφόνους της ΧΑ το αντιφασιστικό κίνημα βρισκόταν στο δρόμο τόσο με αντισυγκεντρώσεις στις συγκεντρωσεις τους και παραγωγή αντιφασιστικού λόγου. Όσο και με τις βραδινές περιπολίες και επιθετικές δράσεις στους ίδιους τους φασίστες που συμπλήρωναν το παζλ του πολύμορφου αντιφασιστικού αγώνα.

Με την καταδίκη λοιπόν της ΧΑ συνειδητοποιήσαμε πως ούτε η ΧΑ ούτε οι φασιστικές γκρούπες εν γένει θα σβήνανε με μια καταδικαστική απόφαση κάποιου αστικού δικαστηρίου αλλά μόνο με την κοινωνική απονομιμοποίηση που το αντιφασιστικό κίνημα δημιουργεί και το τσάκισμά τους στο δρόμο . Έτσι λοιπόν στις 29/05 καλεστήκαμε να αντιπαρατεθούμε στο κάλεσμα του Μετώπου Νεολαίας της ΧΑ Θεσσαλονίκης στους Αμπελόκηπους.

Εντοπίσαμε την περιφρούρηση της συγκέντρωσής τους στην οδό Μοναστηρίου κατά την επιστροφή τους στα γραφεία τους και παρόλη τη σημαντική αριθμητική τους υπεροχή τους τσακίσαμε. Η σύνθεσή τους αποτελούταν κυρίως από 25άρηδες διαχρονικά ενεργούς φασίστες και 2 40άρηδες συνοδούς. Η κίνηση και το επακόλουθο τσάκισμά τους σε γειτονιές που κατοικούν κυρίως μετανάστες δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οι γειτονιές μας προσφυγικές και μη θα παραμείνουν καθαρές από φασίστες. Ασχέτως ποια υπογραφή χρησιμοποιούν δεν θα τους επιτρέψουμε να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο και λόγο. Θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους ως κομμάτι των αγωνιζόμενων και των καταπιεσμένων.

Συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να τους τσακίσουμε. Για να μην επαναληφθούν ξυλοδαρμοί μεταναστριών, δολοφονίες αντιφασιστών, λιντζαρίσματα ομοφυλοφίλων. Να τους αποτρέψουμε από το να ξανασπείρουν το φόβο. Να τους αποδομήσουμε θεωρητικά, να τους απομονώσουμε κοινωνικά, να τους τσακίσουμε υλικά.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ, ΤΟΝ ΖΙΦΛΕ

ΥΓ. το Μέτωπο Νεολαίας Θεσσαλονίκης οφείλει, κατά την ταπεινή μας άποψη, να ευχαριστήσει τους μετανάστες παρακείμενου μίνι μάρκετ. Δίχως τις φωνές τους να σταματήσουμε τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για τους άριους συναγωνιστές.
Πηγή: Athens.indymedia.org