13 Αυγούστου, 2021
από Athens Indymedia
639 προβολές

Ο αναρχικός σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης πέρασε την Πεμπτη 12/08 απο ανακριτή και εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας τις πράξεις του με βάση την πολιτική του στράτευσης και την πολιτική επιλογή του να απαλλοτροιώσει μια τράπεζα, λόγω της συνθήκης της παρανομίας και της επιβίωσης του ως φυγάς. Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για το χρονικό διάστημα έκτισης της ποινής του. ‘Εξω απ’το Δικαστικό Μέγαρο μαζέυτηκαν κάποια αλληλέγγυα άτομα, αναρτήθηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν αναρχικά συνθήματα. Οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ είχαν παρεμποδίσει όλες τις εισόδους-εξόδους περιμετρικά του κτιρίου, με αποτέλεσμα να μην γίνει εφίκτη η οποιαδήποτε δια ζώσης επικοινωνία του συντρόφου με τον κόσμο της συγκέντρωσης.

Από της 09/08 ο αγωνιστής όσο κρατούταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσ/νίκης με το πρόσχημα της καραντίνας δεν μπορούσε να δεχτεί κανένα επισκεπτήριο και ήταν αδύνατη η παραλαβή των βασικών του ειδών. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ευρύτερης στρατηγικής του κράτους, που προσπαθεί να απομονώσει τους/ις αιχμάλωτους/ες αγωνιστές/ριες και να προκαλέσει δυσχέρειες στις συνθήκες διαβίωσης τους. Παρόλου που είχαν ενημερώσει τον σύντροφο ότι θα κάνει καραντίνα δύο εβδομάδες στη ΓΑΔΘ, σήμερα Παρασκευή 13/08 αιφνίαδα τον απήγαγαν στις 6πμ χωρίς καν να έχει παραλάβει τα πράγματα του -ενώ ήταν προγραμματισμένη η παραλαβή τους για αργότερα την ίδια μέρα- και χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει που τον μεταγάγουν.

Από τελευταία ενημέρωση από κοντινά του ατόμα: Ο σύντροφος έχει μεταφερθεί στον Κορυδαλλό στην υπόγεια πτέρυγα των γυναικίων φυλακών και βρίσκεται πάλι σε απομόνωση.

Να μην τον αφήσουμε μόνο στα χέρια του κράτους.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αιχμάλωτο αναρχικό αγωνιστή Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.
Πηγή: Athens.indymedia.org