21 Σεπτεμβρίου, 2021
από Mpalothia - Αντιπληροφόρηση
161 προβολές

Περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας, στη συγκέντρωση – μικροφωνική για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Αναρτήθηκε πανό στο σημείο της συγκέντρωσης, για τον Παύλο και για τη Zackie/Ζακ… μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, το οποίο ήταν ηχογραφημένο και ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Μετά από μία ώρα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης με τις δυνάμεις καταστολής να ακολουθούν ”διακριτικά”. Η πορεία είχε δυνατό παλμό, ακούγονταν αντιφασιστικά- αντιμπατσικά συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της.

Λάβαμε 20/09/2021 από anarxikoikavalas.squat.gr

Οργή και λύσσα για Zackie και Φύσσα

Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5 μιση χρόνια δίκης, για να αποδειχτούν οι πραγματικές διαθέσεις των φασιστών στην Ελλάδα και στην κοινή γνώμη; Για να αποδειχτεί μια οργανωμένη δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς μέσα από την ίδια την φασιστική γκρούπα, με πρακτικές που θα ζήλευαν όλες οι ακροδεξιές ομάδες και οι σύλλογοι; Η λερναία ύδρα του φασισμού, με όλα τα προσωπεία και τις μορφές της, βασίστηκε στο φόβο και τον τρόμο των αδύνατων, για να μπορέσει να επιβάλει τις πολιτικές του μίσους και του ρατσισμού σε ό,τι ήταν διαφορετικό και έξω από τα πρότυπα τα δικά της. Εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική κάλυψη που της προσέφερε την τέλεια κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή, διέπραξε τις δολοφονίες μίσους του Παύλου, της Zackie και του Λουκμάν, ή καλλιέργησε τις τέλειες ασφυκτικές συνθήκες για το θάνατο του Γιακουμάκη.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά, οι φασίστες τείνουν να κατακλύσουν τους δρόμους ξανά. Εκμεταλλευόμενοι την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τον άπλετο χώρο που τους δίνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τα τάγματα εφόδου συγκροτούνται ξανά. Φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ανθρώπων που αντιδρούν στις εξαναγκαστικές πρακτικές της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της, επιχειρεί να καταστείλει τους φόβους και τις αμφιβολίες των ανθρώπων, που η ίδια δημιούργησε, εκβιάζοντας τους βιοποριστικά. Αλλά μέσα από τη φανατική πτέρυγα των χριστιανο-φονταμενταλιστών και των συνωμοσιολόγων, οι φασίστες καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν τα μετεμφυλιακά τους κατάλοιπα, με γνώμονα το διαίρει και βασίλευε, ως προέκταση αλλά και εργαλείο της πάγιας τακτικής του καπιταλισμού για την αλληλοεξόντωση και αποπροσανατολισμό των αντιδραστικών δυνάμεων.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία, δεν εκδηλώθηκε μόνο πίσω από την άγνοια και την ημιμάθεια του φανατισμού, που έδωσε τον απαραίτητο δημόσιο χώρο στους εκφραστές της, αλλά πήρε σάρκα και οστά μέσα από τα καθημερινά γεγονότα έμφυλης βίας, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες. Η ποιότητα και η αξία της ζωής, σκεπάστηκαν από το πέπλο του “Πατρίς, Θρησκεία, οικογένεια”, συμπληρώνοντας τα συστατικά της μεσαιωνικής φόρμουλας του φασισμού.

Το αίμα από το μαχαίρι του Ρουπακιά που σκότωσε τον Παύλο (18/9/13), από την πέτρα που σκότωσε τη Zackie (21/9/18) ακόμη δεν έχει στεγνώσει και η λήθη έχει πάρει ήδη θέση μέσα στην κοινωνία, επιτρέποντας και νομιμοποιώντας τους εφιάλτες να τριγυρίζουν ανάμεσα μας.

Γνωρίζουμε πως καμία δίκη από μόνη της δεν μπορεί να εμποδίσει τη διάχυση του φασισμού, όταν αυτή ενισχύεται, υποστηρίζεται και ξεπλένεται μέσα από τις τάξεις των μηχανισμών και των αξιών αυτού του τόπου. Για αυτό καλούμαστε ως αντιφασιστικό κίνημα, όσα προσωπεία και αν αλλάξει ο φασισμός, όσους μανδύες και αν φορέσει η έμφυλη βία, να είμαστε παρόντες/-ούσες στα πολιτικά γεγονότα που η ακροδεξιά θα προσπαθήσει να καπηλευτεί. Οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες τις αιτίες και τις πρακτικές που ασπάζεται ο φασισμός, ο ρατσισμός και η πατριαρχία. Oφείλουμε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα, μέσα στους χώρους εργασίας, στη διασκέδαση και στην καθημερινότητα μας.

Απέναντι στον φασιστικό οχετό που προσπαθεί να ξεμυτίσει, δηλώνουμε το αντιφασιστικό μας παρόν, προτάσσοντας τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Μέσα από τους αγώνες μας για μια κοινωνία ισότητας, κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα μας βρίσκετε απέναντι από κάθε φασιστική απειλή. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα του ρατσισμού και της πατριαρχίας.

Για τον Παύλο, Για την Zackie, Για όλους Εμάς!

Καβάλα: Ενημέρωση από συγκέντρωση/πορεία για Φύσσα και Zackie

Καβάλα: Ενημέρωση από συγκέντρωση/πορεία για Φύσσα και Zackie
Πηγή: Mpalothia.net