308 προβολές


Εισέρχεστε στον κατειλημμένο λόφο Καστέλι.

Ο χώρος αυτός αποτελείται από το κτήριο της κατάληψης Rosa Nera, το κτήριο της κατειλημμένης πρυτανείας, καθώς και από την αυτοδιαχειριζόμενη αυλή.

Συλλογικά όλοι και όλες που συμμετέχουμε στο εγχείρημα της κατάληψης έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε ισότιμα στη βάση της οριζοντιότητας, της συμπεριληπτικότητας, της κοινωνικής αλληλοβοήθειας και της ταξικής αυτοοργάνωσης. Εχθρευόμαστε τις παραβιαστικές συμπεριφορές και την κάθε είδους τυπική και άτυπη ιεραρχία. Λειτουργούμε με δύο ανοιχτές συνελεύσεις την εβδομάδα (Τετάρτη και Κυριακή στις 7 το απόγευμα), στις οποίες κουβεντιάζουμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, ενώ παράλληλα γνωριζόμαστε και ζυμωνόμαστε περαιτέρω προκειμένου να καθορίσουμε και να φέρουμε εις πέρας τις επόμενες κινήσεις μας. Ο χώρος είναι ανοιχτός για όλους έως τη 1 το βράδυ, για οποιονδήποτε θέλει να παρακολουθήσει το εγχείρημα, να συμμετάσχει σε κάποια εκδήλωση, είτε απλά να ρεμβάσει στο λεγόμενο “μπαλκόνι των Χανίων”, εξαιρουμένων φυσικά όσων θεωρούνται εχθροί της κοινωνικής βάσης, βλ. μπάτσοι, φασίστες, έμποροι ουσιών κλπ.

Στο χώρο αυτό και για όσο παραμένει κατειλημμένος και απελευθερωμένος από την κρατική εξουσία, δεν υπάρχουν ούτε εντολείς, ούτε εντολοδόχοι, καθώς όλοι λειτουργούμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας με γνώμονα τους κοινούς στόχους που οι ίδιοι έχουμε ορίσει. Οπότε, μην έχοντας πχ. μάγειρες και καθαριστές, είμαστε όλοι εμείς αρμόδιοι για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του χώρου. Δρώντας αυτοοργανωμένα, σημαίνει πως εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε προκύψει, έτσι στη βάση της αναγκαίας αμοιβαίας συμφωνίας, έχουμε θεσπίσει τους εξής κανόνες:

*Θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή στις ανοιχτές συνελεύσεις, οι οποίες και αποτελούν το κεντρικό όργανο αποφάσεων. Μην αφήνοντας τις ζωές μας έρμαιο στους οποιουδήποτε κυβερνώντες, είμαστε ενάντια στην ανάθεση και επιλέγουμε να ορίζουμε οι ίδιοι τις μοίρες μας

*Όποιος θέλει να να φιλοξενηθεί ή να παραμείνει στον χώρο μετά το κλείσιμο της εξωτερικής πόρτας(1 το βράδυ), χρειάζεται είτε να συμμετέχει στη συνέλευση, είτε να εγγυηθεί για τον ίδιο, κάποιος που συμμετέχει ήδη στη διαδικασία. Από κει και πέρα, θεωρείται μέρος της περιφρούρησης, η οποία και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που έχουν προκύψει μέσα από συλλογική επεξεργασία. Οφείλει να τηρεί τις αποφάσεις της συνέλευσης, καθώς το εγχείρημα στερείται της αστικής νομιμότητας, οπότε ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι πιθανή μια επιχείρηση εκκένωσης από την αστυνομία.

*Όποιος συμμετέχει είτε σε κάποια από τις δομές, είτε συνολικά στο εγχείρημα, είναι αναγκαίο να βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία του χώρου. Από ένα καθάρισμα κι ένα μαγείρεμα, μέχρι την αγορά αναλώσιμων, τη δημιουργία πανό, αφισοκολλήσεις κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να υπάρχει ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος διαμοιρασμός ρόλων και ευθυνών, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία “ειδικών”.

Επί 24ώρου βάσεως, υπάρχουν στον χώρο πολλά άτομα της συνέλευσης τα οποία θα χαρούν να ενημερώσουν για τι μπορεί να χρειάζεται, καθώς και να παράσχουν τις αντίστοιχες πληροφορίες.

Δεν πρόκειται να φανούμε ασυνεπείς στα όνειρά μας

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Adblock test (Why?)
Πηγή: Solidaritywithrosanera.wordpress.com