16 Ιουλίου, 2022
από Anarchy Press
163 προβολές

Και γιατί παρακαλώ είναι κακή ιδέα η σκέψη του διάσημου ελληνοβρετανού τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά να φυτεύουν οι δήμαρχοι οπωροφόρα δέντρα (αντί για τις άχρηστες καλλωπιστικές δεντροστοιχίες), ώστε να επωφελούνται οι άστεγοι; Σε κανένα πολεοδομικό σχέδιο δεν περιλαμβάνεται αυτή η απλή και ευφυής ιδέα, τόσο απλή ώστε να μην μπορούν να τη συλλάβουν οι εγκέφαλοι του αστικού σχεδιασμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Στέφανος (ας μας επιτραπεί η οικειότητα) ζει και διαπρέπει στη Γαλλία, όπου σε ολόκληρες γειτονιές οι δήμοι φυτεύουν καρποφόρα δέντρα και πηγαίνουν οι κάτοικοι και μαζεύουν μήλα και κεράσια, έχοντες και μη.

Επισιτιστική κρίση δεν έχουμε;

Αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι σκατόψυχοι οι αριστεροί προτιμούν χίλιες φορές τα κυβερνητικά φιλοδωρήματα (something-pass) για τους φτωχούς ή να τους επιτρέπεται να λιγουρεύονται τα ίδια φρούτα στη λαϊκή, ραντισμένα και μεταλλαγμένα, χωρίς να μπορούν να τα αγοράσουν. Έτσι, την έπεσαν στα σόσιαλ μήντια κατά του Τσιτσιπά στολίζοντας τον με διάφορες εξυπνάδες.

Προφανώς ο Τσιτσιπάς δεν πήρε είδηση τίποτα, ούτε τον αγγίζουν αυτές οι μικρότητες.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά τί σπατάλη φαιάς ουσίας γίνεται στα σόσιαλ μήντια, που βρίσκονται όλοι αυτοί οι ευφυείς και ετοιμόλογοι άνθρωποι στην κανονική ζωή; Δήμαρχος Μπακογιάννης και πολύ τους πέφτει, να φυτεύει, υπερκοστολογημένους πέντε φορές πάνω, φοίνικες και ψευδοπιπεριές στο κέντρο της Αθήνας για να τρέχουν, οι κακομοίρηδες, να θρηνούν στα σόσιαλ μήντια.

Τελικά, ο επιτυχημένος πολιτικός, είδωλο ή ινφλουένσερ, είναι αυτός που κρατά τα σόσιαλ μήντια απασχολημένα.

Λ.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com