4 Ιανουαρίου, 2023
από Anarchy Press
180 προβολές

Από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο στα σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο παγκοσμίως γνωστός αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος περιέγραψε μεταξύ άλλων την «εξέλιξη» του ανθρώπινου είδους με τον εξής τρόπο: «Ο μετα-άνθρωπος είναι η εξέλιξή μας. Άνθρωπος και μηχανή μαζί. Ένα καινούριο είδος ανθρώπου […] Θα αλλάζουμε μέσα στη διαδικασία της εξέλιξης. Πρόκειται για ένα μείγμα Φυσικής, Ψηφιακής, Ρομποτικής και Κβαντικής. Τέλος με τον άνθρωπο. Θα αρχίσει η εποχή του μετα-ανθρώπου. Ο μετάνθρωπος […] Θα έχουμε τσιπάκι στο κεφάλι. Ένα τσιπάκι με το οποίο θα αυξάνει η μνήμη μας, θα σταματάει το Αλτσχάιμερ, θα βοηθάει τη σεξουαλική μας ενέργεια. Θα τα κάνει όλα. Θα μπορούμε, επίσης, να “παίρνουμε” τον εγκέφαλό μας και να τον τοποθετούμε στο software. Έτσι θα αποθηκεύονται όλες οι εγκεφαλικές μας λειτουργίες και πληροφορίες. Όταν λέω θα “παίρνουμε” τον εγκέφαλο δεν εννοώ φυσικά ότι θα τον… βγάζουμε» […] Αυτή είναι η διαδικασία της εξέλιξής μας. Μερικοί φυσικά θα παραμείνουν “πίθηκοι”. Αλλά οι δύστυχοι δεν το ξέρουν… όσο αναπτύσσεται το μυαλό μας, τόσο θα αλλάζουμε. Σκέψου τι γινόταν στο παρελθόν, όταν ο άνθρωπος αναγκάστηκε να παρεμβαίνει στη φύση. Άρα κάνουμε παρεμβάσεις στο περιβάλλον. Άρα σταματήσαμε και φύγαμε από τη διαδικασία του λεγόμενου Survival of the Fittest, δηλαδή της επιβίωσης του ικανότερου, όπως έλεγε ο Δαρβίνος. Έχουμε φύγει από αυτό το στάδιο. Τώρα με τον μετα-άνθρωπο αρχίζουμε να εξελισσόμαστε σε διαφορετικές κατευθύνσεις […] Και κάτι ακόμα: πρέπει επειγόντως, από τώρα, να βρούμε ένα νέο σύστημα ώστε αυτός ο κόσμος να μπορέσει να ζήσει ανθρώπινα και όλοι να ωφεληθούν από την εξέλιξη. Δύσκολα τα χρόνια που ζούμε σήμερα. Δεν θα μπορέσουν οι νομικοί να διοικήσουν. Να διαχειριστούν αυτή τη νέα εποχή. Πρέπει τα ηνία να τα αναλάβουν επιστημονάρες με συμβούλους νομικούς. Η εποχή αλλάζει. Τώρα ξέρουμε την αρχή του σύμπαντος. Οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα».

Ο Νανόπουλος ανήκει στην παγκόσμια ελίτ που συγκαταλέγονται, εκείνοι οι  «επιστημονάρες», οι οποίοι προτείνει να διαχειριστούν την «νέα εποχή» των μετα-ανθρώπων, και να τεθούν επικεφαλής στο νέο σύστημα διακυβέρνησης. Ο Νανόπουλος γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά ότι οι «επιστημονάρες» ήδη συγκυβερνούν την ανθρωπότητα με τους πολιτικούς, τους νομικούς, τους οικονομολόγους κ.ά., αλλά προτείνει να πάρουν τα ηνία, γιατί στην «νέα εποχή» οι νομικοί δεν θα μπορέσουν να διοικήσουν, γιατί «οι πολιτικοί δεν έχουν ιδέα» προφανώς, γιατί δεν μπορούν να «συλλάβουν» το μέγεθος της «εξέλιξης» που περιγράφει, ούτε να το κατανοήσουν επιστημονικά.

Ο Νανόπουλος δεν είναι κάποιος «τρελός» επιστήμονας, ούτε κάποιος γραφικός πανεπιστημιακός ερευνητής, η «εξέλιξη» που περιγράφει όσο και δυστοπική και εφιαλτική και αν είναι για αυτούς τους «δύστυχους», που θα παραμείνουν «πίθηκοι», είναι η μόνη «διαφορετική κατεύθυνση» στην παγκόσμια ιστορία της κυριαρχίας, που αφηγείται ήδη την διακυβέρνηση του «παλαιού είδους» ανθρώπων.

Η γεύση που πήραμε μ’ αφορμή την διαχείριση της «πανδημίας» για την αναβάθμιση της εξουσίας του επιστημονικού ιερατείου είναι διδακτική και δεν θα πρέπει να αποσυνδέεται από τα παραπάνω, ούτε να ξεγελούν τα προσχήματα περί «παγκόσμιου υγειονομικού κινδύνου», που δήθεν την έκανε επιβεβλημένη και αποδεκτή.

Το επιστημονικό ιερατείο δεν χάνει, λοιπόν, τον καιρό του με τα «ταπεινά» και «καθημερινά», με τις δυτικές κοινωνίες (αναφερόμαστε για εύγλωτους λόγους στα καθ’ ημάς), που κανιβαλίζονται, διαιρεμένες και παρηκμασμένες όσο πότε, μπουχτισμένες κάποτε από την κατανάλωση, που συνθηκολόγησαν εύκολα όταν τους ανακοινώθηκε το τέλος της «ευημερίας», αδιάφορες για τον πόλεμο που μαίνεται πλέον δίπλα τους, που «πέφτουν από τα σύννεφα» και αναρωτιούνται για την εγκληματικότητα των νέων, για τις κακοποιήσεις των πιο αδύναμων μελών, καθηλωμένες από τα επιδόματα, τις ουσιοεξαρτήσεις, αδιάφορες και για την φτώχεια και την εξαθλίωση των «δύστυχων αόρατων», που αυξάνονται συνεχώς στις δυτικές μητροπόλεις.

Και όμως, ο επιστήμονας ανησυχεί. Γι’ αυτό και απαιτεί επειγόντως συμφωνία για «νέο σύστημα» διακυβέρνησης. Γιατί ξέρει ότι αυτό το «παλαιό είδος» ανθρώπου παραμένει απρόβλεπτο, ιδίως όταν ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ και εκφράζεται με εκείνη την αγριότητα που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

Ιανουάριος 2023

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό: -ΟΙ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ «ΛΑΣΠΟΤΟΠΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ «ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ»…, -ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΟΡΑΜΑΤΑ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…, -Ευρωλιγούρ, λαμογίξ; JAMAIS, JAMAIS, KOROPI…

–Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και ο «ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ»…

– Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΛΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

Εσείς από που κατάγεστε;

Αναρχία στην Ουκρανία

– ΒΙΒΛΙΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Σπύρος Γ. Ντελέζος, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 1922, ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

– Μικρά και Μεγάλα: Η βιομηχανοποίηση είναι μαγική, μπορεί να μετατρέψει το Vegan σε μη Vegan., – Στην Αργεντινή, στις 20/12/2022 η ιστορία δεν επαναλήφθηκε, φάρσα για προβληματισμό ήταν …, – Ιδιωτικές και κρατικές μπίζνες ή αλλιώς… ιδρύματα για παιδιά.

– Σε βλέπω να χαμογελάς και γύρω σου σκισμένες σελίδες του χρόνου.

– ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com