13 Απριλίου, 2021
από Athens Indymedia
183 προβολές

post image

Την Τρίτη 30/3 λίγο μετά τις 20:00 μια ομάδα ασφαλιτων της δίωξης ναρκωτικών περικύκλωσαν παρέα παιδιών τα οποία καθοντουσαν σε ένα παγκάκι στο πάρκο του αγίου Αντωνίου. Έπειτα από απειλές και χωρίς καν να ενημερωθούν για τη ταυτότητα των ενηλίκων που τους/τις περικύκλωσαν τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κάποια από αυτά προσπάθησαν να διαφύγουν. Στη προσπάθεια αυτή ένα εκ των παιδιών ακινητοποιείται βίαια με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να του σπάσει το χέρι. Σαν να μην έφτανε αυτό για δύο ώρες οι μπάτσοι αρνούνται να πάνε σε νοσοκομείο το τραυματισμένο παιδί κρατώντας το στην αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Τις επόμενες ημέρες εκδηλώνεται μια προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης του γεγονότος από τη δημόσια σφαίρα, παρά την διάθεση των γονέων, με αποτέλεσμα τα πρώτα άρθρα να δημοσιοποιούνται το απόγευμα της Παρασκευής 2/4 έπειτα από δημόσια καταγγελία ομάδας εκπαιδευτικών. Μια μέρα μετά από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος πλήθος κόσμου πλαισιώνει τα καλέσματα για συγκέντρωση στο πάρκο του αγίου Αντωνίου με την συγκέντρωση να εξελίσσεται σε συνέλευση 200+ ατόμων. Τις επόμενες ημέρες αρκετές δράσεις λαμβάνουν χώρα σαν απάντηση στο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας.

Δευτέρα 5/4 στηρίχθηκε το κάλεσμα του συντονιστικού μαθητών για πορεία στο κέντρο της πόλης και η παρέμβαση στη διοίκηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τετάρτη 7/4 καλείται από διάφορες συλλογικότητες της πόλης συγκεντρωση στο πάρκο Χατζηχαλάρ η οποία κατέληξε σε πορεία προς την αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Η πορεία πλαισιώθηκε από 200 και πλέον άτομα. Το Σάββατο 10/4 στα πλαίσια επανοικειοποίησης του πάρκου του αγίου Αντωνίου καλέστηκε ακόμα μια συγκέντρωση η οποία κατέληξε σε συνέλευση. Καθ’όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης στον χώρο υπήρχε κινηματικό βιβλιοπωλείο, πάγκος με προϊόντα ΒΙΟΜΕ και μπλουζάκια για δικαστικά έξοδα και πρόστιμα. Ταυτόχρονα το πάρκο γέμισε με πανό εφ όλης της ύλης ενώ μοιράστηκε στους θαμώνες του πάρκου η εφημερίδα δρόμου Άπατρις. Πλέον, έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες η υπόθεση βρίσκεται στο αρχείο. Δεν θα αφήσουμε ένα τέτοιο γεγονός να ξεχαστεί έτσι εύκολα ούτε να θαφτεί από τους “γνωστούς άγνωστους” όσες απειλές/πιέσεις και αν ασκήσουν, όσες ΕΔΕ και αν μαγειρέψουν, όσες φωνές και αν προσπαθούν να πνίξουν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4 18:00 όλες και όλοι στη πλατεία Ταχυδρομείου.
Πηγή: Athens.indymedia.org