1,807 προβολές

Η κατασκευαστική Green Properties επέλεξε να πετάξει στο δρόμο 11 συναδέλφους-ισσες μηχανικούς, που απασχολούνταν με μπλοκάκι (ΔΠΥ), όταν αυτοί αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, ενάντια στη μαυρίλα εργασιακών σχέσεων που επιλέγει η εργοδοσία συνολικά στον κλάδο. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εταιρία έχει προηγηθεί κύμα απολύσεων για συμμετοχή στην γενική απεργία στις 6 Απρίλη του 2022. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια  περίοδο των διαπραγματεύσεων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικού με τους κατασκευαστές του κλάδου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης κι ενώ οι ίδιοι δρομολογούν έργα μεγάλης κλίμακας με κέρδη που αγγίζουν αυτά προ μνημονιακών εποχών, ενώ παράλληλα στέλνει και το μήνυμα σε όσους και όσες οργανώνονται το τελευταίο διάστημα σε χώρους δουλειάς διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, κανονικό ωράριο, μόνιμες σταθερές προσλήψεις. Αυτή είναι λοιπόν η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κεφαλαίου!

Ο πανικός των Κατασκευαστών στο ενδεχόμενο κατάργησης του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και εφαρμογής Συλλογικής Σύμβασης φαίνεται στις πρακτικές που ακολουθεί και η Green Properties, με τρομοκράτηση όσων εξακολουθούν να εργάζονται στην εταιρεία για το τι τους περιμένει αν τολμήσουν να απεργήσουν ή να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους. Δεν δίστασαν μάλιστα να προχωρήσουν σε ασφαλίτικες πρακτικές ατομικής ανάκρισης με σκοπό να <<εξιχνιάσουν>> συνδικαλιστικές διαθέσεις, ούτε ακόμα και να καλέσουν την αστυνομία σε παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΣΜΤ το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, η εταιρεία έχει βρεθεί υπόλογοι για μαύρη εργασία και ξεχείλωμα ωραρίου στα εργοτάξια, ενώ έχει γίνει λόγος και για τα ελλιπή μέτρα προστασίας που παρέχει.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων-ισσών της Green Properties με άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου. Θα είναι μια κομβική νίκη στη μάχη για την υπογραφή της Σύμβασης κόντρα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει τα μικρά και μεγάλα αφεντικά του κλάδου.  Αυτή η μάχη  που πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοτάξιο και κάθε τεχνικό γραφείο, από το πιο μικρό μέχρι τις μεγάλες εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον κλάδο.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ GREEN PROPERTIES ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

http://rocinante.gr/na-anaklithoun-i-apolisis-stin-green-properties-dinoume-ton-agona-gia-sillogiki-simvasi-stous-michanikous/2023-02-01T12:36:49+00:00RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευών

Η κατασκευαστική Green Properties επέλεξε να πετάξει στο δρόμο 11 συναδέλφους-ισσες μηχανικούς, που απασχολούνταν με μπλοκάκι (ΔΠΥ), όταν αυτοί αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, ενάντια στη μαυρίλα εργασιακών σχέσεων που επιλέγει η εργοδοσία συνολικά στον κλάδο. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εταιρία έχει προηγηθεί κύμα απολύσεων για συμμετοχή στην…

RocinanteRocinante
[email protected]AdministratorΡοσινάντε
Πηγή: Rocinante.gr