Με τον πολύ-ισοβίτη κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα να πλησιάζει τους δύο συμπληρωμένους μήνες απεργίας πείνας , να μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα απεργίας δίψας και τη ζωή του να κρέμεται από μια μικρή κλωστή, έχει γίνει φανερό πλέον στον καθένα ότι η κυβέρνηση της ακροδεξιάς έχει πάρει την πολιτική επιλογή του θανάτου του, θεωρώντας ότι αυτό θα την ευνοήσει πολιτικά στο να επιβάλει με καλύτερους όρους την ατζέντα του νόμου και της τάξης. Για τον λόγο αυτό, έχει καταφύγει σε μια σειρά ντροπιαστικών ψεμάτων, που την ευθύνη του αναλαμβάνει πότε ο ελεεινός Λουδοβίκος πρωθυπουργός και πότε η γραμματέας «αντιεγκληματικής» πολιτικής Σοφία Νικολάου, ένα από τα πιο χυδαία καθάρματα που έχει γνωρίσει η ιστορία αυτής της χώρας.

Με μια σειρά συκοφαντιών, ασυναρτησιών και με την ευγενική αρωγή των ΜΜΕ, ταΐζουν τα πιο απάνθρωπα ένστικτα της κοινωνίας. Έχουν δίκιο να το κάνουν. Μόνο μια απανθρωπισμένη κοινωνία θα αφήσει στη θέση της μια κυβερνητική συμμορία που σκοτώνει απεργούς πείνας, αναθέτει τον πολιτισμό σε κατά συρροή βιαστές, κλέβει εμβόλια από τους ηλικιωμένους και τα παιδιά με αναπηρία, για να τα μοιράσει στα στελέχη της.

Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση αυτή θα είναι ένοχη δολοφονίας στη συνείδηση κάθε ανθρώπου με στοιχειώδη ουμανιστική σκέψη. Μια δολοφονία την οποία προκάλεσε με την πολιτική βασανισμού ενός πολύ-ισοβίτη κρατούμενου, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα και έκτιε την ποινή του εδώ και 18 χρόνια. Ενός κρατούμενου που διεκδικεί όχι να έχει ειδική μεταχείριση, αλλά το αντίθετο: να έχει την μεταχείριση που προβλέπει ο νόμος, ένας νόμος που φτιάχτηκε ειδικά εναντίον του.

Κρατάμε μέχρι τέλους την ελπίδα να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, θα έχει συμβεί παρά και ενάντια στην πολιτική θανάτου της ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτό το στίγμα για μια ολόκληρη κοινωνία, για μια ολόκληρη γενιά, δεν θα σιωπήσουμε ούτε μία μέρα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει και στη σημερινή διαδήλωση (1/3), στις 6 μμ στην Πλ. Συντάγματος.

Ποτέ και πουθενά ο θάνατος. Να μην πεθάνει απεργός πείνας στη βάρδια μας.
Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για επιστροφή στο κελί του.


http://rocinante.gr/na-stamatisoume-ton-kratiko-fono-dikeosi-sto-etima-tou-d-koufontina/https://www.anarchistfederation.net/pixel.jpg?z=http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300×300.jpg2021-03-01T16:56:49+00:00RocinanteΑνακοινώσεις

Με τον πολύ-ισοβίτη κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα να πλησιάζει τους δύο συμπληρωμένους μήνες απεργίας πείνας , να μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα απεργίας δίψας και τη ζωή του να κρέμεται από μια μικρή κλωστή, έχει γίνει φανερό πλέον στον καθένα ότι η κυβέρνηση της ακροδεξιάς έχει πάρει την πολιτική επιλογή του…

RocinanteRocinante
Ανδρουλιδάκης[email protected]AdministratorΡοσινάντε
Πηγή: Rocinante.gr