1,815 προβολές

Η εκατόμβη των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δυο τρένων, μιας αμαξοστοιχίας με έναν εμπορικό συρμό, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, για το οποίο προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους και το έκαναν η ιδιωτική επιχείρηση HELLENIC TRAIN και το ελληνικό κράτος.
Προκαλούν ανατριχίλα αν διαβάσεις τις συνεχείς ανακοινώσεις-καταγγελίες-εξαγγελίες κινητοποιήσεων των σωματείων εργαζομένων. Περιγράφεται απο τους εργαζόμενους μια κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο η οποία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε απο τη δολοφονία δεκάδων επιβατών και εργαζομένων και το τραυματισμό εκατοντάδων. Ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις μέσων και αυτοματισμών ασφαλείας και σηματοδότησης, μη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων. Μεγαλύτερη ανατριχίλα προκαλεί η στάση της κυβέρνησης η οποία σε κάθε εξαγγελία απεργιακής κινητοποίησης απειλούσε τους εργαζόμενους και έστελνε στα δικαστήρια τους εκπροσώπους στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων. Ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών έβριζε τους εργαζόμενους και τους απειλούσε με αγωγές γιατί είχαν το θράσος να απεργήσουν και να κάνουν κατάληψη στα αμαξοστάσια του Ρέντη.

Οργή προκαλεί εξώδικο της Ιταλικής ferrovie ιδιοκτήτριας της HELLENIC TRAIN η οποία απειλεί τους εργαζόμενους σε αυτή να μην απεργήσουν, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα ζητήματα της ασφάλειας και προστασίας της εργασίας που επικαλούνταν οι εργαζόμενοι δεν είναι αρμοδιότητα της αφού η εταιρεία που αγόρασε μπιρ-παρά τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ευθύνεται για αυτό το σημαντικό τομέα των μεταφορών των σιδηροδρόμων. Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους επιβάτες ως εμπορεύματα που δε πρέπει να έχουν άποψη για τις συνθήκες μετακίνησης και ασφάλειας τους. ( http://pepehellas.blogspot.com/2022/09/hellenic-train.html#more ).  Κυβέρνηση και εργολάβοι στήσανε πάρτυ δισεκατομμυρίων εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες στο όνομα της ασφάλειας μας. Εγκαταλείψανε το σιδηρόδρομο -μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του ΓΑΠ ξεκίνησε το 2009 τα μνημόνια από τον ΟΣΕ και τη κατάργηση όλου του δικτύου Πελοποννήσου, συκοφαντώντας εργαζόμενους ως προνομιούχους, ρετιρέ, τη στιγμή που άνοιγε τη πόρτα στους εργολάβους για το μεγάλο φαγοπότι- και βάλανε σε τροχιά πλήρους ιδιωτικοποίησης το λαϊκό αυτό μέσο μεταφοράς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που είχε να κάνει ήταν η δουλειά του μεσίτη και να δώσει τη λαϊκή περιουσία με δίκτυο χιλιάδων χιλιομέτρων με εκατοντάδες σταθμούς στο μνημονιακό εκλεκτό που θα τους υποδείκνυε η Τρόικα. Ελάχιστη σημασία έχει ποσό τον πούλησε (σε αυτή τη περίπτωση τον χάρισε) όσο ότι το μόνο λαϊκό προσιτό ασφαλές μέσο να γίνει απρόσιτο, ανασφαλές και επικίνδυνο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα καλύψει με την ελεγχόμενη δικαστική εξουσία της τις οποίες ευθύνες της όπως και τις ευθύνες των ιδιοκτητών της Ferrovie Italia. Θα ρίξει όλες τις ευθύνες σε εργαζόμενους καλύπτοντας εργολάβους διοικήσεις και πολιτικά πρόσωπα που είναι οι αυτουργοί αυτής της δολοφονίας. Ο λαός μαζί με τους εργαζόμενους δε πρέπει να τους αφήσει. Μαζί με τα σωματεία του χώρου να απαιτήσουμε τη παραπομπή της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης στη δικαιοσύνη. Να μην τους αφήσουμε να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Να απαιτήσουμε να κοινωνικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος και να χρηματοδοτηθεί για να μετακινείται ο λαός με ασφάλεια και οικονομία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα Τετάρτη 1 Μάρτη στις 18:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  HELLENIC TRAIN (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

-Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

-Κοινωνικοποίηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, μεταφορών, υγείας, εκπαίδευσης

-Γενική απεργία ενάντια στην πολιτική παραχώρησης του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο

http://rocinante.gr/i-idiotikopiisis-dolofonoun-sigkentrosi-diamartirias-stis-1830-sta-grafia-tis-hellenic-train-l-singrou-ke-petmeza/https://www.anarxiki-omospondia.gr/wp-content/uploads/2023/03/roci-logo-1.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2023/01/roci-logo-1-300×300.jpg2023-03-01T15:34:42+00:00RocinanteΑνακοινώσεις

Η εκατόμβη των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δυο τρένων, μιας αμαξοστοιχίας με έναν εμπορικό συρμό, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, για το οποίο προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους και το έκαναν η ιδιωτική επιχείρηση HELLENIC TRAIN και το ελληνικό κράτος.
Προκαλούν ανατριχίλα αν διαβάσεις τις συνεχείς…

RocinanteRocinante
Ανδρουλιδάκης[email protected]AdministratorΡοσινάντε
Πηγή: Rocinante.gr