4 Φεβρουαρίου, 2022
από Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera
240 προβολές

Από την Κατάληψη Rosa Nera και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων η αφίσσα για την διεθνή μέρα δράσης Commemor-Action, στις 6 Φεβρουαρίου, μέρα που οργανώνονται εκδηλώσεις – διαμαρτυρίες μνήμης και δράσης για τα θύματα και τους/τις αγνοούμενες/ους από τις ρατσιστικές διακρατικές πολιτικές ενάντια στην προσφυγική ζωή και τις κατακτήσεις του ασύλου και της ελευθερίας της μετακίνησης. Κείμενα των συλλογικοτήτων για την μέρα δράσης, θα ανεβούν εντός των ημερών.

Για τα Χανιά, ανακοίνωση – κάλεσμα έχει δημοσιεύσει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, θα υπάρχει και εδώ αναδημοσίευση για όλα τα καλέσματα.

Πολιτικές συλλογικότητες μεταναστ(ρι)ών, ομάδες συγγενών των θυμάτων, οργανώσεις δικαιωμάτων από την Αφρική μέχρι το Μεξικό, από την Τουρκία και την Ελλάδα μέχρι την Αγγλία διεκδικούν την ορατότητα, την λογοδοσία για τις ευθύνες των θανάτων, την συλλογική μνήμη, την αποκατάσταση κάθε κρατικής και κοινωνικής αδικίας που υποτιμά το άσυλο, εμποδίζει την διάσωση και θέτει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ζωές σε κίνδυνο.

Όλοι και όλες στις 6 Φεβρουαρίου στην Πλατεία 1866, στα Χανιά.
Πηγή: Solidaritywithrosanera.wordpress.com