306 προβολές

Διαβάζετε, με δική σας «ατομική ευθύνη», ένα θυμωμένο, υδραυλικό, πανκ ροκ κείμενο. Είναι αφιερωμένο στους λακέδες της εξουσίας που, κατά την εκκένωση του Σεπτέμβρη, έφραξαν με τσιμέντο όλες τις αποχετεύσεις στην Κατάληψη Rosa Nera.

Γράφτηκε πρωτοβουλιακά, από κομάντο αποκατάστασης των αποχετεύσεων, και έχει και τίτλο:

ΣΚΑΤΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ

«… Άσχημη βρισιά, καθημερινή. Παλαιάς κοπής. Την ξεστόμιζαν οι παλαιότεροι, πριν καλά καλά βγούνε όλοι αυτοί οι σεξιστικοί και ρατσιστικοί οχετοί, σαν καθημερινές βρισιές που χρησιμοποιούνται λες και είναι ψωμοτύρι από ανθρώπους που ανήκουν κυρίως σε κατώτερες τάξεις.

Μιλάμε για τα κόπρανα, που από μόνα τους μπορεί να λιπαίνουν και τη γη που πατάμε. Όταν όμως είναι πατημένα, καταντάνε ένα αποκρουστικό και συνάμα βρωμερό αποτέλεσμα. Ειδικά για τα υποδήματά μας, ακόμα και για τα λάστιχα ενός ποδηλάτου, ακόμα ακόμα και ενός αμαξιού…

Αυτή ακριβώς η βρισιά ήρθε στο μυαλό ανθρώπων που ανακατέλαβαν τη Rosa Nera στις 5 Ιουνίου 2021. Να μπαίνεις σ’ ένα κτίριο που το φύλαγαν οι μπάτσοι, είτε το κάνανε για τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας είτε για το ίδιο το Πολυτεχνείο τση Κρήτης μικρή σημασία έχει, να αντικρίζεις σπασμένα έπιπλα, σχισμένα βιβλία στη βιβλιοθήκη -σε παλαιότερους καιρούς θα τα έκαιγαν- λαμαρίνες στις πόρτες και βρωμιά παντού.

Το κυριότερο όμως, να έχουν πετάξει λάσπη στις τουαλέτες και τις αποχετεύσεις όλου του κτιρίου.

Λάσπη φτιαγμένη από τσιμέντο, φτιαγμένη από μαστόρους.

Τι μαστόρια είναι αυτά που φράζουν αποχετεύσεις; Κανείς δεν ξέρει.

Και αναρωτιόμαστε: Ποιο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να έδωσε τέτοια εντολή; Πόση Σκατοψυχιά μπορεί να υπάρχει για να εκτελεστεί ένα τέτοιο τερατούργημα; Ήτανε μπάτσοι; Άνθρωποι του Πολυτεχνείου; Άνθρωποι του Δήμου; Μικρή η σημασία. Η Σκατοψυχιά ήταν είναι και θα είναι Σκατοψυχιά.

Όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, που υπηρετούν το »δημόσιο συμφέρον», θα μπορούσαν να έχουν διαβάσει αυτό το ξεφτιλισμένο σύνταγμα του ελληνικού κράτους, που ορίζει σαφέστατα πως είσαι υποχρεωμένος να ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου, αν ένας άνθρωπος έχει ανάγκη να πάει τουαλέτα.

Αλλά τι να περιμένεις από Σκατόψυχους.

Μας είχαν πει, εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μία κατάληψη στέγης επί της οδού Ακομινάτου στην περιοχή του Αγίου Παύλου στο κέντρο της Αθήνας, πως όταν οι μπάτσοι εκκένωσαν την κατάληψη, υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων τσιμέντωσαν τις τουαλέτες του σπιτιού λίγο καιρό πριν γκρεμιστεί το κτίριο. Σε περίπτωση που ξαναέμπαινε κάποιος-α στο κτίριο έστω για μια βραδιά δεν θα μπορούσε να κάνει την ανάγκη του-της. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε και δεν πιστεύαμε ότι θα αντικρύζαμε ποτέ ένα τέτοιο αποκρουστικό θέαμα.

Και μιλάμε για Σκατοψυχιά, γιατί πολύ απλά αυτοί που εφάρμοσαν αυτό το βρομερό σχέδιο ήξεραν πολύ καλά πως η ζημιά σαν οικονομικό κόστος είναι μικρή. Γύρω στα 500-600 ευρώ κοστίζουν τα υλικά για την αποκατάσταση τους. Δίχως τιμολόγια, δίχως επιστροφές ΦΠΑ κι άλλες τέτοιες λαμογιές. Το θέμα όμως είναι η Σκατοψυχιά που κουβαλάνε κάποια Σκατά Πατημένα. Είναι όλοι αυτοί που μας εξουσιάζουν και που μιλάνε για ανάπτυξη και πολιτισμό.

Είναι αυτοί που παλιά έκαιγαν βιβλία, ασελγούσαν ακόμα και σε θηλυκές γάτες, σπάζανε τα κιούπια με το λάδι, καίγανε σπίτια και σφάζανε τα ζωντανά ενός νοικοκυριού. Τώρα απλά μειώνουν τους μισθούς, κλείνουν νοσοκομεία, κόβουν νερό και ρεύμα ακόμα και σε ανθρώπους με αναπηρία χωρίς καμιά αιδώ.

Αυτοί που ρίξανε λάσπη στις τουαλέτες της Rosa Nera είναι απόγονοι και συνεχιστές όλων αυτών των λογικών.

Και αν νομίζουν ότι θα μας μαυρίσουν τα όνειρά μας εμείς θα τους κάνουμε να κοιμούνται μόνο αν έχουν πάρει Zάναξ. Καιρός είναι να τσακίσουμε την Σκατοψυχιά σε όλα αυτά τα Σκατά τα Πατημένα…»

Κάποιες κάποιοι από την ομάδα αποκατάστασης
των αποχετεύσεων του μέλλοντός μας
Πηγή: Solidaritywithrosanera.wordpress.com