6 Μαρτίου, 2021
από Anarchy Press
65 προβολές

«Ο Ποκοπίκο μεταμφιέζεται σε… θάμνο προκειμένου να πλησιάσει ένα κοπάδι άγριων κονίκλων για να εξασφαλίσει τον επιούσιό του. Μα και τα αγριοκούνελα είναι πεινασμένα και ο θάμνος με τα τρυφερά του φύλλα αποτελεί πρώτης τάξεως μεζέ! Ο Ποκοπίκο, από δεδηλωμένος κυνηγός αγρίων κονίκλων, κινδυνεύει να κατασπαραχθεί από το κοπάδι του δυνητικού τσιμπουσιού του! Η εμφάνιση ενός ψωραλέου τριπόδαρου γάιδαρου τον σώζει και ο ανεκδιήγητος μαύρος νάνος γεμάτος ευγνωμοσύνη για τον σωτήρα του τον διορίζει επίσημο…ίππο του και τον βαφτίζει «Καθαρόαιμο». Διορίζει και ιπποκόμο του την πολυαγαπημένη του Χουχού και εποχούμενος, πλέον, επί… τρικύκλου και ως ιππότης της ζούγκλας αναζητεί δεσποσύνες εν κινδύνω να τις σώσει!»

Κάθε εξουσία και εξουσιαστής που βάζουν τα «καλά» τους ρούχα και με φανφάρες παρελαύνουν με καμάρι προς την αιωνιότητα (τρομάρα της…) μοιάζουν τόσο με τους προκατόχους τους, που κανονικά θα έπρεπε να προκαλούν μόνο πλήξη. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις στις οποίες γρήγορα οι τυμπανοκρουσίες, τα μεγάλα λόγια και οι παράτες αποδεικνύονται ευκαιρία για να διασκεδάσει στην κυριολεξία ο κάθε πικραμένος. Το επιτελικό κράτος του Κυριακού Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Θα σταθούμε, όμως, ιδιαίτερα στον Γίγαντα του Τρόμου, τον διαχρονικό και πολυβραβευμένο υπουργό δημόσιας τάξης Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ευρισκόμενος σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κάθε ημέρα, κάθε λεπτό, τι λέμε τώρα κάθε δευτερόλεπτο οργώνει με τα τσακάλια του την ζούγκλα της ανομίας και ξετρύπωνει κάθε αδίστακτο εχθρό της κοινωνίας, ειδικά εκείνους που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν. Μεζέδες τους θεωρεί όλους ο υπουργός Ποκοπίκο, ο οποίος θαρρείς ότι μόνο και μόνο με το βλοσυρό του βλέμμα θα συλλάβει τους πάντες και τα πάντα. Η φόρα που έχει πάρει είναι τέτοια, που δεν είναι υπερβολή να φανταστεί κάποιος ότι ακόμη και οι μύγες δεν μπορούν να πετούν δίχως την άδειά του.

Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης έδωσε στην Καθημερινή και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Γ. Σουλιώτη μια συνέντευξη στις 15-2-2021, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τον ρώτησε τα εξής σχετικά με την δημιουργία αστυνομικών τμημάτων στα Πανεπιστήμια:

«– Χαρακτηρίσατε το μέτρο «μεταβατικό». Πότε και ποιος θα κρίνει ότι η αποστολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει εκπληρωθεί και θα αποφασίσει την αντικατάστασή της από security;

– Είναι μεταβατικό, γιατί όπως περιέγραψα η Αστυνομία είναι μέτρο ύστατης καταφυγής, για την επίλυση μιας πολυετούς κρίσης, που έχει βάλει σε ομηρία και παρακμή τα Ιδρύματα. Το πόσο γρήγορα θα επιλυθεί η κρίση εξαρτάται από όλα τα μέρη της εξίσωσης και κυρίως από την ικανότητα συνεργασίας τους. Εννοώ Αστυνομία, πρυτανικές αρχές, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, φοιτητές.

– Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης;

– Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, ώστε τον Σεπτέμβριο, με το καλό και χωρίς απειλή από κορωναϊό, να λειτουργήσουν κανονικά τα Ιδρύματα.

Πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα και πώς θα γίνεται η συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές;

– Θα διατεθούν όσοι χρειάζονται και όποτε χρειάζονται. Δεν θα υπάρχει σταθερός αριθμός, αλλά ένας ελάχιστος απαραίτητος κορμός που θα ενισχύεται κατά περίσταση.»

Ο αυτοχρισμένος απόλυτος κριτής και τιμωρός των πάντων υπουργός δημόσιας τάξης, μ’ άλλα λόγια, μάς ενημερώνει ότι ως απόλυτος άρχοντας θα αποφασίσει πότε και με ποιους όρους θα λήξει η «μετάβαση». Αυτός θα κρίνει και θα βαθμολογήσει την υπακοή και την συμμόρφωση φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού προς τας υποδείξεις, τους ονομάζει μάλιστα μέρη της «εξίσωσης» μαζί με την αστυνομία. Αυτός θα κρίνει πόσοι αστυνομικοί θα χρειαστούν, μπορεί να είναι και περισσότεροι από τους φοιτητές, δεν πειράζει, αυτά είναι λεπτομέρειες, γιατί δηλαδή, εν τέλει, να μην καταλάβουν για πάντα οι αστυνομικές δυνάμεις τα Πανεπιστήμια, παιδιά του λαού δεν είναι και τα «όργανα»; Ακούς εκεί ερώτηση, πόσοι θα χρειαστούν; Ένας σταθερός κορμός ορισμένων εκατοντάδων αστυνομικών θα αστυνομεύει εκ των έσω τα «κρίσιμα» ιδρύματα, τα οποία θα παραμένουν μονίμως περικυκλωμένα από πέντε διμοιρίες, ενώ επίσης θα δέχονται τις απαραίτητες ενισχύσεις βατραχανθρώπων, ελικοπτέρων, κατασκόπων, και λοιπών αμφίβιων φανερών και κρυφών δυνάμεων. Ακούς εκεί πόσοι θα χρειαστούν; Όσοι χρειαστούν και ακόμη περισσότεροι…

Ο Ποκοπίκο μας, όμως, έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που αναγγέλλει ο ίδιος, αυτοχρισμένος, πλέον, μέσα σ’ ένα ντελίριο μεγαλομανίας και ως υπουργός παιδείας και φρονημάτων, αλλά και ως επικεφαλής της Επιτροπής των Ειδικών (Λοιμωξιολόγων) πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα αναγγέλλει την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο!!!

Και πράγματι διαβάζουμε στις 22-2-2021 στην ιστοσελίδα Foititikanea.gr:

«Τα Πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης ούτε το εαρινό εξάμηνο – Τι θα ισχύσει! Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 στα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ

Δηλαδή ο πολυπράγμων υπουργός δημόσιας τάξης, παιδείας και φρονημάτων έσπευσε να δηλώσει ότι είναι ο μόνος αρμόδιος για τη λειτουργία των ΑΕΙ, ο υπερυπουργός του απίθανου αυτού επιτελικού κράτους, που ανοίγει και κλείνει τα Πανεπιστήμια για λόγους καθαρά καταστολής.

14-4-2015, Μαδρίτη. Ήταν η πρώτη διαδήλωση εικονικής πραγματικότητας, με 2.000 ολογράμματα να περνούν μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο, «διαμαρτυρία» που οργάνωσαν Ισπανοί ακτιβιστές, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νέο νόμο, που απαγορεύει τις πορείες έξω από κυβερνητικά κτίρια με πρόστιμο που φθάνει έως και τις 600.000 ευρώ. Αυτά τα κόλπα όμως δεν πιάνουν εδώ, ο Ποκοπίκο υπουργός θα προχωρούσε στην σύλληψη ακόμη και των ολογραμμάτων των διαδηλωτών. Ασουπή, τάξη και ασφάλεια… Και οι σκιές θα συλλαμβάνονται…

Μ’ άλλα λόγια, τα Πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν για τον εαρινό εξάμηνο, όχι βέβαια για υγειονομικούς λόγους, αλλά για να προλάβει να ετοιμάσει ο υπουργός δημόσιας τάξης και υπερυπουργός παιδείας και φρονημάτων την συγκρότηση των αστυνομικών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια και την στελέχωσή τους!

Είναι τέτοια η αλαζονεία του Ποκοπίκου υπουργού δημόσιας τάξης που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, χαμένος μέσα σ’ ένα ντελίριο αλαζονείας. Τι κι αν δέχεται ολοένα και περισσότερες και εντονότερες προειδοποιήσεις, ότι η πανεπιστημιακή του αστυνομία θα αποδειχθεί κάτι σαν ψωραλέο τριπόδαρο γάιδαρο; Δεν φαίνεται να πτοείται με τίποτα και εξακολουθεί εποχούμενος εις το τεραστίων διαστάσεων καλάμι του να αρνείται να ξεκαβαλικέψει. Και για να μην παρεξηγούμεθα. Εμάς μας αρέσει ιδιαίτερα τόσο ο αυθεντικός Ποκοπικό, όσο και ο εν λόγω μιμητής του, που έχει βαλθεί να ξυπνήσει και τους «πεθαμένους»… Τα πάντα εν κινδύνω, τα πάντα εν κινήσει, δεν πρόκειται να βαρεθεί ουδείς…

Λ.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com