8 Οκτωβρίου, 2021
από Athens Indymedia
272 προβολές


post image

Στις 7 Οκτώβρη στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν 2 αντιφασιστικές κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ και την προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστικών ομάδων στον δρόμο.

Στην πρωινή πορεία συμμετείχαν σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της Αριστεράς, ενω σχηματίστηκε και αναρχικό μπλοκ μετά από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας Δυσήνιος Ίππος. Η πορεία συνολικά αριθμούσε περίπου 350 άτομα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπήρχε κάλεσμα από την Α ΕΛΜΕ σε κινητοποίηση ενάντια στο φασισμό. Συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, με ψιλόβροχο στο κέντρο της Πάτρας, φοιτητικοί σύλλογοι και σχήματα, πολιτικές οργανώσεις, καθώς και η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας που συνέδεε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό με τον αγώνα που δίνουν αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην αξιολόγηση και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Σχηματιστηκε δυναμικό μπλοκ από το ελευθεριακό σχήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.  Ακολούθησε αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.

Ούτε με φυλακές, ούτε και με νόμους – Ο φασισμός τσακίζεται μονάχα στους δρόμους.
Πηγή: Athens.indymedia.org