29 Μαΐου, 2021
από Athens Indymedia
201 προβολές

post image

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία που κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει ο Χατζηδάκης. Η συγκέντρωση ήταν καλεσμένη από την πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς και στήθηκε μικροφωνική.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία 50 περίπου ατόμων στη γειτονιά μέσω Αγίας Σοφίας, Ελλ. Στρατιώτου, γήπεδο Παναχαϊκής, Λευκωσίας, Ζακύνθου κλπ με συνθήματα, κείμενα, τρικάκια, ενώ πολύς κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια για να ενημερωθεί.

Αντίστοιχη παρέμβαση και πορεία είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μάη στη γειτονιά των Ψηλαλωνίων και του Σκαγιοπουλείου.

Επίσης, την Τετάρτη 19 Μάη, έγινε ολιγοωρη παρέμβαση στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας στην Πάτρα  με κείμενα και τρικακια. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η διαμεσολάβηση εργατικών διαφορών και ο ρόλος των ΣΕΠΕ διαλύονται.

Το προηγούμενο Σάββαο 22/5 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο

Την Κυριακή 23 Μάη έγινε πορεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο κέντρο της Πάτρας, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στον εμπορικό πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί διακαή πόθο του κράτους και των αφεντικών και γι’ αυτό τον λόγο το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτές που δεν έχουν Κυριακάτικη Αργία.

Για σήμερα Σάββατο 29 Μάη είναι προγραμματισμένη διαδήλωση στο κέντρο της Πάτρας, στις 18.00 από την πλατεία Γεωργίου. Υπάρχει σχετικό κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Τέλος, η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Κατάληψη Παραρτήματος, ήδη αποφάσισε την συμμετοχή και την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Ιούνη.

Τα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα ανατρέπονται στους δρόμους! Εμπρός για τις ταξικές και κοινωνικές εξεγέρσεις του καιρού μας.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε – Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες

Πληροφορίες και φωτογραφίες πάρθηκαν από λογαριασμούς twitter της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος” και alerta_gr
Πηγή: Athens.indymedia.org