8 Ιουνίου, 2021
από Athens Indymedia
128 προβολές

post image

Η αντιαπαγορευτική-αντικατασταλτική συγκέντρωση στις 29/5 σε μια απο τις κεντρικές πλατείες του Περάματος εκτυλίχθηκε ομαλά.

Στη γειτονιά μας, μια γειτονιά αρκετά ταλεπωρημένη σχεδόν μουδιασμένη απο τη βία του κράτους των αφεντικών και των φασιστών, δίνουμε το παρόν μέσα απο τις ανησυχίες μας και την αιώνια αντιπαράθεση μάχης που έχουμε ως αναρχικοί με την εξουσία.

Εκφραζόμαστε στον δρόμο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αναγνωρίζουμε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει με τον φασιστικό βόθρο, τον εφοπλιστικό εμπορικό άξονα και τα εργασιακά κάτεργα.

Συνεχίζουμε τον αντικρατικό αγώνα και τη διάχυση των ιδεών μας στη δημόσια σφαίρα. Εναντιονόμαστε στη σύγχρονη δυστοπία και τον ολοκληρωτισμό της εποχής μας.

Στη μικροφωνική συγκέντρωση αναρτήθηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τη στιγμή που το κράτος άρχισε να μαςεπιβάλει ένα σωρό απαγορεύσεις και περιορισμούς με πρόσχημα τηνπανδημία. Όλο αυτό το διάστημα δεν περιορίστηκε η εξάπλωση του ιού, ούτεσταμάτησαν οι θάνατοι. Αποκαλύφθηκε όμως ότι η υποβάθμιση καιυποστελέχωση του Ε.Σ.Υ. είναι οι κύριες αιτίες για αυτή την κατάσταση.

Ακόμη και οι δικές τους στατιστικές, που δημοσιεύονται από τα επίσηςδικά τους Μ.Μ.Ε., αποδεικνύουν ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στοχειρότερο. Φανερώνουν επίσης, ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν καμιάσχέση με την καταπολέμηση της πανδημίας. Είναι προφανές ότι το κράτοςδεν ενδιαφέρεται για την υγεία μας, αλλά για την καταστολή και τονέλεγχό μας. Ο γενικευμένος πανοπτικός έλεγχος μέσω των νέων τεχνολογιώνκαι η αστυνομοκρατία, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τηνεπιβίωση του υπάρχοντος νοσηρού εκμεταλλευτικού συστήματος, το οποίοβρίσκεται σε κρίση εδώ και 11 χρόνια. Γι’ αυτό προσλαμβάνουν συνεχώςμπάτσους αντί για υγειονομικούς. Γι’ αυτό ενθαρρύνουν την τηλεργασία καιτο ηλεκτρονικό φακέλωμα σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γι’ αυτό περιορίζουνσυνεχώς τις μετακινήσεις μας με διάφορα προσχήματα. Γι’ αυτό χτυπούν,συλλαμβάνουν, βασανίζουν κι επιβάλλουν πρόστιμα.

Ο κρατικός αυταρχισμός που περιγράφουμε κι η αυθόρμητη αντίσταση σεαυτόν, οδήγησε στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Με δεδομένη την αναδίπλωσηπου ακολούθησε από τη μεριά του κράτους, υπό το φόβο γενικευμένηςεξέγερσης αλλά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι κυβερνώντεςαποφάσισαν να χαλαρώσουν τα μέτρα. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν τουςενδιαφέρει η υγεία αλλά μόνο το κέρδος. Τα μαγαζιά άνοιξαν για νασυνεχιστεί η εμπορευματοποίηση της διασκέδασης, για να υπάρξει εκ νέουκερδοφορία για τα αφεντικά κι εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.Ειδικά η τουριστική βιομηχανία κρατάει τα σκήπτρα σε ό,τι αφορά τιςαπλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τηναπουσία ρεπό κτλ.

Εμείς ορθώνουμε το ανάστημά μας κι απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλεςοι απαγορεύσεις. Κανένας δε θα μας πει πότε και που θα πάμε βόλτα, τιώρα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, αν θα αθληθούμε ή όχι, αν θαξενυχτήσουμε και για πόσο θα αράξουμε στην πλατεία της γειτονιάς μας.Δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να επινοούμε άλλο ηλίθιες δικαιολογίες γιανα πράξουμε τα αυτονόητα.

Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή τη σκλαβιά. Έχουμε την επίγνωση ότι κανένα κόμμα και κανένας πολιτικάντης, αριστερός ή δεξιός, δε θα μας χαρίσει τίποτα. Την ελευθερία μας, την υγεία μας και τις ζωές μας, τις κερδίζουμε με αγώνες. Δεν ξεχνάμε και συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους/ες της διαδήλωσης οργής στη Νέα Σμύρνη.

Ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσειςμετακίνηση προς όλα τα νησιά.

Κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ούτε στις 6, ούτε στις9, ούτε στις 12, ούτε και καμιά άλλη ώρα του εικοσιτετραώρου.

Διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

                                                                                                  Αναρχική Ομάδα Περάματος

[email protected]
Πηγή: Athens.indymedia.org