21 Φεβρουαρίου, 2021
από Mpalothia - Αντιπληροφόρηση
1,886 προβολές

Λάβαμε 20/02/2021 από solidaritymed.espivblogs.net

Να δώσουμε ένα τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή!

Να διασφαλίσουμε την ελευθερία!

Στις 27 Νοεμβρίου του 2020 εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία ξεκίνησαν με αποφασιστικότητα μια απεργία πείνας με αιτήματα πού στόχο έχουν να διασφαλίσουν τόσο την αξιοπρεπή διαβίωση τους εντός των γεμάτων με πολιτικούς αντιπάλους του Φασιστικού καθεστώτος φυλακών αλλά που αφορούν και το σπάσιμο της απομόνωσης του Α. Οτσαλάν.

Υπάρχει λοιπόν από την μία οι διαχρονικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και οι συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Τουρκικές φυλακές είναι γνωστές και έχουν φτάσει πλέων σε άλλα επίπεδα υπό το καθεστώς Ερντογάν αλλά και λόγο της πανδημίας. Ο συνωστισμός στα κελία και η απαγόρευση επισκεπτηρίων είναι πλέων κανόνας και από την άλλη η απόλυτη απομόνωση στην οποία έχει καταδικαστεί ο Α.Οτσλαν που 21 χρόνια είναι έγκλειστος στο νησί Ιμραλί και στον οποίο έχει στερηθεί κάθε δικαίωμα επαφής με τους δικηγόρους του αλλά και με τους συγγενείς του. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλο ένα κομμάτι της ίδιας απόπειρας πολιτικής εξόντωσης του κουρδικού κινήματος που διεξάγει το Τουρκικό κράτος τέσσερις δεκαετίες τώρα με όλα τα μέσα και με την πλήρη ανοχή και στήριξη των κρατών της δύσης.
Στον αγώνα έχουν μπει δυναμικά από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 τόσο οι κάτοικοι του προσφυγικού καταυλισμού Μαχμούρ στο Ιράκ αλλά και εδώ στην Ελλάδα στον καταυλισμό του Λαυρίου όπου γίνονται κυλιόμενες απεργίες πείνας. Δεδομένο είναι πως ο γενικότερος αγώνας για την δημοκρατική αυτονομία στην Μέση Ανατολή όχι μόνο δεν έχει καμφθεί, αλλά λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταλαμπαδεύετε σε όλο και σε περισσότερες χώρες του κόσμου.

Μέρος αυτού το αγώνα για ελευθερία είμαστε και εμείς και σας καλούμε σε πανελλαδική δράση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 αλλά και στο να συνυπογράψετε το παρόν κείμενο και να το δημοσιοποιήσετε στα κανάλια που διαθέτετε.
Το Κείμενο θα μείνει ανοιχτό για να υπογραφές. Όσες ομάδες/συλλογικότητες επιθυμούν να συνυπογράψουν μπορούν να το κάνουν στέλνοντάς μας email στο: [email protected]

Μέρος αυτού το αγώνα για ελευθερία είμαστε και εμείς και σας καλούμε σε πανελλαδική δράση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 αλλά και στο να συνυπογράψετε το παρών κείμενο και να το δημοσιοποιήσετε στα κανάλια που διαθέτετε. Το Κείμενο θα μείνει ανοιχτό για να συνυπογράφει.

Έτσι συμμετέχουμε και στηρίζουμε με τον τρόπο του ο καθένας/μια σαν ομάδες οργανώσεις, κινήματα ή άτομα τον αγώνα για :

Νίκη στην απεργία πείνας στις Τουρκικές φυλακές

Λευτεριά στον Α.Οτσαλάν

Να δώσουμε ένα τέλος στην απομόνωση, τον φασισμό και την κατοχή!

Να διασφαλίσουμε την ελευθερία!

Διεθνής καμπάνια για την υπεράσπιση της επανάστασης στη Ροζάβα και των επιτευγμάτων της Rise Up 4 Rojava Greece

Να δώσουμε ένα τέλος στην απομόνωση

Πανελλαδική μέρα δράσης – Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 #RiseUp4Rojava
Πηγή: Mpalothia.net