20 Ιουλίου, 2021
από Athens Indymedia
259 προβολές

post image

Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν 4 συντρόφια μας στην πλατεία Πρωτομαγιάς στις 8 Ιούνη, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πλατεία το Σάββατο 28 Ιουνίου ενάντια στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού.

Για εμάς, οι πλατείες, οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές, τα πάρκα κτλ είναι δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι, προσβάσιμοι από όλους και όλες, ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας και εθνικότητας. Είναι και αυτοί χώροι που εντός τους διαδραματίζεται ο πολιτικός-κοινωνικός διάλογος και διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Μπορούν να φιλοξενήσουν από την μία πλευρά τον τόπο της μαζικής εμπορευματοποίησης της καθημερινότητας και από την άλλη τον τόπο συγκρούσεων, διαμαρτυριών και της πολιτικοποίησης.

Οι τραμπούκικες συμπεριφορές που διαδραματίζονται στον δημόσιο χώρο, του στερούν την ανοιχτότητα του και του εισάγουν περιορισμούς. Υπό αυτό το πρίσμα, η τραμπούκικη επίθεση στα συντροφιά μας στις 8 Ιούλη, εκτός από επίθεση ενάντια στις δομές, στις πρακτικές και στις ιδέες του κινήματος, αποτελεί και επίθεση ενάντια στον δημόσιο χώρο αυτόν κάθε αυτόν.

Με το σκεπτικό αφενός της περιφρούρησης του δημόσιου χώρου από συμπεριφορές κοινωνικού κανιβαλισμού και αφετέρου της οργανωμένης απάντησης του κινήματος απέναντι σε αυτές, το βράδυ της 28ης Ιούνη, συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε δυναμικά στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία εντός της πλατείας, κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Στο τέλος της παρέμβασης, έγινε αντιληπτό από το σώμα της παρέμβασης, άτομο το οποίο ανήκε στην παρέα που είχε επιτεθεί στα συντρόφια μας και εκδιώχθηκε από την πλατεία επιστρέφοντάς του μια μικρή δόση βίας από αυτήν που άσκησε.

Να υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους.

Πίσω τραμπούκοι – Εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες.
Πηγή: Athens.indymedia.org