15 Μαρτίου, 2023
από Anarchy Press
1,859 προβολές

Το πρωί της Τρίτης 14/3 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών στον Πειραιά, που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (περιφερειακή ενότητα Πειραιά και Νήσων), με τρικάκια, πανό και συνθήματα, καλώντας παράλληλα σε κάθοδο στον δρόμο την ερχόμενη Πέμπτη 16/3, μέρα γενικής απεργίας. Το υπουργείο μεταφορών είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και υπεύθυνος για τους σιδηροδρόμους και την ΤΡΕΝΟΣΕ και ο κύριος υπαίτιος μαζί με την Hellenic Train για την κρατική-εταιρική δολοφονία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων. Τις προηγούμενες μέρες είχαν γραφτεί συνθήματα στις περιοχές του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ/-ΕΣ

Η κρατική-εταιρική δολοφονία στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα. Είναι η απόδειξη της ολοένα και εντατικότερης υποτίμησης των ζωών μας. Από τα εργατικά «ατυχήματα» (κάθε τρεις μέρες ένα θανατηφόρο) μέχρι τις γυναικοκτονίες και τις αστυνομικές δολοφονίες (όπως αυτές του Κ. Φραγκούλη και του Ν. Σαμπάνη), από τα πολεμικά σφαγεία (όπως αυτό στην Ουκρανία) μέχρι τα push-backs και τους πνιγμούς μεταναστ(ρι)ών στο Αιγαίο, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τα επιδόματα επιβίωσης.

Τις τελευταίες μέρες, από τη μια, εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού στερεώματος προβληματίζονται για το μέγεθος των αντιδράσεων, των διαδηλώσεων, των συγκρούσεων στους δρόμους. Από την άλλη, η αριστερά προσπαθεί εντατικά να ενσωματώσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, σε άκαπνες διαμαρτυρίες, προς άγρα κομματικής και εκλογικής πελατείας. Ας επιβεβαιώσουμε τους χειρότερους εφιάλτες τους. Δεν είμαστε νούμερα στη λογιστική των εξουσιών και στις λίστες της θανατοπολιτικής τους.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Barrio Negro

πρωτοβουλία αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης

από Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια

[email protected]
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com