25 Οκτωβρίου, 2021
από Athens Indymedia
335 προβολές

post image

Σήμερα, Δευτέρα, 25/10, στις 12 το μεσημέρι βάλαμε πανό δέκα μέτρα στην πύλη πατησίων “Καμία υποχρεωτική λήψη DNA στους 14 φοιτητές-αγωνιστές / Μπάτσους δολοφόνους δεν θέλουμε ούτε στις σχολές ούτε στις γειτονιές” και βάλαμε μικροφωνική μοιράζοντας κείμενα για την πορεία στην πύλη της Στουρνάρη χωρίς καμία ενόχληση. Πετάξαμε επίσης τρικάκια. Το πολυτεχνείο ήταν και θα παραμείνει χώρος αγώνα. 

Όλοι και όλες αύριο στην ..

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA!

Προπύλαια 26/10 12:30

Κάτω τα ξερά σας από τους χώρους αγώνα

και τους συντρόφους μας!

Το Νοέμβριο του 2020 μέσα σ’ ένα ντελίριο ολοκληρωτισμού με συνεχή νομικά διατάγματα και με πρόφαση τον Covid-19, το κράτος αποφασίζει ν’ απαγορεύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πορεία. Η απόφαση συνδεόταν αφενός με το γενικό πλαίσιο απαγορεύσεων που στόχευε την πλήρη απονέκρωση κάθε είδους κινητοποιήσεων απέναντι στα νομοσχέδια και το καθεστώς το ίδιο και αφετέρου συνδεόταν ειδικά με τον φόβο του κράτους ότι το τριήμερο του Πολυτεχνείου θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σημείο συγκρότησης της κοινωνικής αγανάκτησης μ’ εξεγερσιακή προοπτική. Προοπτική που συνδέεται με τον ισχυρό ιστορικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου ως αντικαθεστωτικό πεδίο αγώνα, αλλά και πιο συγκεκριμένα ως πεδίο εξεγερσιακών γεγονότων στην μεταπολίτευση.

Αντιλαμβανόμενοι/ες τα διακυβεύματα, φοιτητές/-τριες και αγωνιζόμενος κόσμος, ανάμεσά τους και μέλη της Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, προχωρήσαμε σε συγκέντρωση διαρκείας μέσα στο Πολυτεχνείο και κάτω από την μύτη των κατασταλτικών δυνάμεων στις 12/11, με σκοπό να το κρατήσουμε ανοιχτό για την πραγματοποίηση του τριημέρου. https://athens.indymedia.org/post/1608496/

Την επόμενη μέρα το κράτος εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, λίγες μέρες μόνο πριν την αιματηρή επέτειο και συνέλαβε δεκάδες αγωνιστές/τριες. Η δράση του “κάτω” Πολυτεχνείου όμως δεν στάθηκε μόνη της. Παράλληλα το Αυτόνομο Σχήμα ΗΜΜΥ, το Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ, το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΠΑΠΕΙ και το Πολύσπορο-Αυτόνομο Σχήμα Εστιών ΕΜΠ & Σύντροφοι/ισσες πραγματοποίησαν κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ ενάντια στο lock out για το επετειακό τριήμερο εκδηλώσεων και σε αλληλεγγύη με τη δράση στο κάτω Πολυτεχνείο. https://athens.indymedia.org/post/1608401/. Μετά την εισβολή στο κάτω Πολυτεχνείο πραγματοποιείται και η εισβολή στην κατειλημμένη πρυτανεία μ’ επίσης τις συλλήψεις πολλών αγωνιζόμενων συντρόφων/-ισσων.

Παρά την εκκένωση και τις διώξεις, η μνήμη ξαναζωντάνεψε, ο αγώνας για το Πολυτεχνείο, όπως και για τις σχολές ως πεδία αγώνα, δόθηκε ξανά σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα σκληρής κυριαρχίας και το κράτος εκτέθηκε ακόμα μια φορά τόσο για τον αυταρχισμό του όσο και για την αποτυχία του να εκφοβίσει τους αγωνιζόμενους/ες ακόμα και με τους πιο σκληρούς νόμους.

Η εκδικητικότητα του κράτους όμως, δεν έμεινε σ’ εκείνες τις κατασταλτικές κινήσεις. Φοβούμενο το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι σύντροφοι/-ισσες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, επινόησε μια φανταστικήμεθόδευση άνευ προηγουμένου βάζοντας ως αιχμή το εργαλείο του DNA. 14σύντροφοι που συνελήφθησαν στην πρυτανεία καλέστηκαν από την ΓΑΔΑ με χαρτί εισαγγελέα σε υποχρεωτική λήψη DNA. Ο κατασταλτικός μηχανισμός δικαιολόγησε την κλήτευση για υποχρεωτική λήψη DNA επειδή, όπως ισχυρίζεται, στο κτήριο που έγινε η ανοιχτή ανακοινωμένη κατάληψη βρέθηκε ένα -βιολογικά αντρικό- δείγμα DNA που ταιριάζει μ’ ένα άλλο δείγμα DNA το οποίο βρέθηκε το 2014 σε βίαιες συγκρούσεις στα Εξάρχεια στη μνήμη του δολοφονηθέντα μαθητή Α. Γρηγορόπουλου και σε αλληλεγγύη στον τότε απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Η υποχρεωτική λήψη DNA που επιβάλλεται στους συντρόφους έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την ίδια επιβολή στους 8 φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ. Η λήψη DNA που παραδοσιακά συνδεόταν με υποθέσεις ένοπλου αγώνα τώρα επεκτείνεται σε όλα τα πεδία και ξεκινάει να αποκτάει γενικευμένη χρήση, αντίστοιχη της απόσπασης αποτυπωμάτων. Στη συγκεκριμένη υπόθεση του 2014, παρ’ ότι οι 14 σύντροφοι τελούν απλά ύποπτοι, εν τούτοις η λήψη DNA είναι υποχρεωτική, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τα αποτυπώματα. Γνωρίζουμε φυσικά ότι η κρατική ασφάλεια αποκτά και αποθηκεύει το DNA των αγωνιστών/τριων παρά την θέληση τους έτσι κι αλλιώς, παρόλα αυτά η νόμιμη χρήση του μπορεί να γίνει μόνο με τη νόμιμη απόσπασή του και το κράτος διεκδικεί ακριβώς αυτή την πρόσβαση ως καθολικό κανόνα για κάθε υπόθεση αγώνα. Με τέτοιες μεθοδεύσεις επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς τρόμου ποινικοποιώντας κάθε χώρο όπου αγωνιστές, αγωνίστριες πραγματοποιούν οποιαδήποτε δράση που επιφέρει ποινικές διώξεις. Κύριο στόχο αποτελούν οι καταλήψεις και τα στέκια. Αρκεί κάποιος να περάσει από εκεί αφήνοντας ένα αποτσίγαρο και ευθύς, σε περίπτωση αστυνομικής εισβολής και παρ’ ότι δεν θα βρίσκεται εκεί, μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για οποιαδήποτε δράση και να καλεστεί σε υποχρεωτική λήψη DNA εάν και εφόσον βρεθεί στον ίδιο χώρο ένα άλλο δείγμα DNA που «πιθανώς συνδέεται με άλλες ενέργειες».

Οι σύντροφοι, παρά την απόπειρα τρομοκράτησης τους από το κράτος, έχουν αρνηθεί τη λήψη του γενετικού τους υλικού με κίνδυνο τη σύλληψή τους, ενώ παράλληλα έχουν προσφύγει δικαστικά ενάντια στην απόφαση. Την ίδια στιγμή, ένα κίνημα αλληλεγγύης με κεντρικό μέρος του τη συνέλευση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις εντός και εκτός των σχολών, συνδέοντας πρακτικά τον αντικατασταλτικό αγώνα με τη διεκδίκηση των πανεπιστημιακών χώρων, ως χώρων αγώνα. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας, γιατί στέκεται ανάχωμα στη γενίκευση της κατασταλτικής πρακτικής της υποχρεωτικής λήψης DNA.

Εμείς από την μεριά μας, ως Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, όντας κάτω από το στενό κλοιό της καταστολής και αναμένοντας την εισβολή του κράτους κυρίως στο 1ο μπλοκ, όπου Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια και «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» επιδιώκουν τη βίαιη έξωση των κατοίκων, τη λεηλασία και τη διαμόρφωση του σε μουσείο προσφυγιάς -λες και την ίδια στιγμή, τα σπίτια δεν κατοικούνται από πρόσφυγες-στεκόμαστε με όσες δυνάμεις μπορούμε στο πλάι των συντρόφων κάνοντας τα αιτήματα τους δικά μας και συνεχίζοντας μαζί με το υπόλοιπο κίνημα τη διεκδίκηση των κοινών μας χώρων αγώνα. Παράλληλα ενδυναμώνουμε την κοινότητα μας, συγκροτούμε κάθε είδους δομές, και προετοιμαζόμαστε για την επικείμενη καταστολή μας, καλώντας ταυτόχρονα το κίνημα να στηρίξει το σχεδιασμό μας και ουσιαστικά το έδαφός μας, ως έναν ακόμα απελευθερωμένο χώρο αγώνα, ως κατάληψη και ως μια αυτοοργανωμένη προλεταριακή-πολυεθνική γειτονιά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΝ ΧΏΡΟΙ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ DNA

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 25/10-31/10

https://athens.indymedia.org/post/1614504/

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 26/10 12:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

[email protected]

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ.Αλεξάνδρας
Πηγή: Athens.indymedia.org