1 Φεβρουαρίου, 2022
από Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera
233 προβολές

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο.

Η δίκη που ξεκινάει τη Τετάρτη 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ρόζα Νέρα πρέπει να ιδωθεί σαν ακόμα ένα επεισόδιο στη κατεύθυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολικής ζωής.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε άλλωστε αρκετές πολιτικές δίκες με αγωνιστές να σέρνονται στα δικαστήρια ανά την Ελλάδα με στόχο να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική πολιτική δράση και και να εμπεδωθεί στο λαό ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Η περιστολή του δικαιώματος της διαδήλωσης και της απεργίας, η κατάργηση του ασύλου, η προσπάθεια να δεθεί χειροπόδαρα η ανεξάρτητη ταξική συνδικαλιστική δράση μέσω του κρατικού ελέγχου των σωματείων οικοδομούν ένα σιδερόφρακτο νομικό οπλοστάσιο φίμωσης οποιαδήποτε φωνής αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική. Το πλαίσιο αυτό ήδη επιχειρείται να εφαρμοστεί με δεκάδες διαδηλώσεις να χτυπιούνται από την αστυνομία και απεργίες να κηρύσσονται παράνομες. Δίπλα σε αυτά ανθεί ο αντικομμουνισμός, καλλιεργείται ο εθνικισμός και βρίσκουν χώρο ύπαρξης διάφορα φασιστικά σκουπίδια προς πάσα χρήση απέναντι στο λαό και τους αγώνες του.

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής αποτελεί κεντρική επιλογή του συστήματος και πάει χέρι-χέρι με την ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία, στη ζωή. Πάει χέρι χέρι με την μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ άκρη σε ένα προκεχωρημένο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα τη σπάσει ο λαός με τους αγώνες του για ελευθερίες και δικαιώματα!

Όλοι τη Τετάρτη 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1-2-2022

https://protovouliantistasis.blogspot.com/
Πηγή: Solidaritywithrosanera.wordpress.com