9 Μαΐου, 2022
από Anarchy Press
1,231 προβολές

Ο γραμμετέας του ΚΚ Κίνας, σε ομιλία του την 16η Απριλίου στην περιφέρεια Μπαοσάν της Σανγκάης περιέγραψε το νέο στόχο, δηλαδή τον μηδενισμό των κρουσμάτων ως διαταγή που επιβάλλεται, επειδή η κατάσταση της πόλης έφθασε σε «κρίσιμο σημείο»: «Η Ομάδα Εργασίας του Κρατικού Συμβουλίου, η δημοτική επιτροπή του κόμματος και η δημοτική κυβέρνηση ζήτησαν το σημείο καμπής στην επιδημία να υπάρξει την 17η και το επίπεδο των μηδενικών κρουσμάτων Covid να επιτευχθεί την 20η (Απριλίου)», δήλωσε στην ομιλία του ο Τσεν Τζίε τονίζοντας, ότι «Αυτή είναι μια στρατιωτική διαταγή, δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, μπορούμε μόνο να σφίξουμε τα δόντια και να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη. Μπορεί επίσης να λεχθεί πως αυτή είναι μια ολική επίθεση, μια ύστατη μάχη για να αναστρέψουμε την τάση της επιδημίας».

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη χιλιάδων ανδρών του στρατιωτικού προσωπικού στη Σανγκάη για να βοηθήσουν στον υποχρεωτικό έλεγχο και των 25.000.000 κατοίκων. Ο κινεζικός ορισμός των μηδενικών κρουσμάτων Covid στο επίπεδο της κοινότητας σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα.

«Οι κάτοικοι της Σαγκάης πηγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προμηθειών. Εμφανίζεται ένα drone: “Συμμορφωθείτε με τους περιορισμούς της Covid. Ελέγξτε την επιθυμία της ψυχής σας για ελευθερία. Μην ανοίγετε το παράθυρο και μην τραγουδάτε», έγραψε η δημοσιογράφος του The Economist, Alice Su.

Την ίδια στιγμή, ο Μπιλ Γκέιτς τρομοκρατεί, δηλώνοντας ότι δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα από την πανδημία προβλέποντας νέα φονικότερη μετάλλαξη…

Η δυστοπία στην Κίνα γιγαντώνεται.

Drones πετούν πάνω από την πόλη της Σανγκάης, προειδοποιώντας τους κατοίκους της πόλης να ακολουθήσουν τους περιορισμούς για την COVID, ρομπότ σκυλιά επιτηρούν, επίσης, τους δρόμους. Κάτοικοι ουρλιάζουν από τα παράθυρα πολυκατοικιών της Σανγκάης απελπισμένοι για τον απόλυτο οικιακό εγκλεισμό, με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στις εξόδους των κατοικιών. Σε κάθε πολυκατοικία άνθρωποι του κράτους επιτηρούν τον εγκλεισμό, αλλά και την διανομή τροφίμων η οποία οργανώνεται με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, ενώ δολοφονούνται με αγριότητα σκύλοι και γάτες των κατοίκων που βρίσκονται θετικοί.

Οι αρχές αρπάζουν ανήλικα παιδιά και τα χωρίζουν από τους γονείς τους, κάτοικοι συγκρούονται μεταξύ τους μπροστά σε άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ: «“Ελέγχω την επιθυμία της ψυχής μου για ελευθερία, ποιος εγγυάται την ανάγκη του σώματός μου για τροφή;”, “Τα drones έπρεπε να βομβαρδιστούν”, “το πιο γελοίο είναι ότι η κοινοτική μας επιχειρηματική επιτροπή δεν μας επιτρέπει να αγοράζουμε πράγματα σε ομάδες, λέγοντας ότι η γρήγορη παράδοση θα αυξήσει το βάρος και τη διασταυρούμενη μόλυνση και μας ζητά να χρησιμοποιήσουμε τη ‘μέθοδο της πνευματικής νίκης’”» είναι μερικές από τις καταγγελίες των κατοίκων της Σαγκάης.

Ας επισημάνουμε, ότι το κινέζικο παράδειγμα είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για αρκετούς δυτικούς ειδήμονες, είτε εκφράζονται είτε όχι. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου ειδικού Αχιλλέα Γραβάνη, ο οποίος χαρακτήρισε τις σκηνές στην Σανγκάης «σκληρές αλλά αναγκαίες». Το ίδιο ελκυστικό φαντάζει γενικότερα το κινέζικο παράδειγμα διακυβέρνησης στην Δύση, πράγμα που θα αποδειχθεί γρήγορα μ’ αφορμή την επισιτιστική, ενεργειακή «κρίση» που μόλις άρχισε να αναδύεται… Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Λ.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com