28 Απριλίου, 2022
από Omniatv
181 προβολές

Εκδόθηκε χτες, 27 Απριλίου, η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό (εφετείο) εξ ολοκλήρου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται όλα τα επιχειρήματα της υποστήριξης κατηγορίας, δηλαδή η κάλυψη της ανάγκης δημοσιότητας της δίκης και γρήγορης διεξαγωγής της.

Η δίκη σε β’ βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και, όπως είναι ήδη γνωστό από την εκδίκαση σε α’ βαθμό, είναι μια μεγάλη υπόθεση με δεκάδες κατηγορούμενους, εκατοντάδες μάρτυρες και τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού.

Η διαδικασία στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ξεκίνησε τη συνεδρίασή του στις 20 Απριλίου 2015 και την ολοκλήρωσε στις 22 Οκτωβρίου 2020, χρειάστηκε 465 δικασίμους. Το σύνολο των καθαρογραμμένων πρακτικών της δίκης μαζί με την απόφαση και το σκεπτικό της έδρας απλώνεται σε 12.746 σελίδες.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος, που ήταν επίσης αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χ.Α., έχει ασκήσει έφεση για το εύρος των ποινών που δόθηκαν στους πρωτόδικα καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ. Με αυτό το δεδομένο, ο δρόμος είναι ανοιχτός για το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταλήξει και σε βαρύτερες ποινές από το πρωτόδικο.
Πηγή: Omniatv.com