20 Μαΐου, 2021
από Athens Indymedia
206 προβολές


Σε μια Αθήνα που τσιμεντώνουν θέατρα, σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη (επίσκεψη μητσοτάκη και άδωνη), σε μια Ελλάδα που μετράει νεκρούς σε όλα τα μέτωπα και οι καλοκαιρινές φωτιές μόλις άρχισαν, οι κινητοποιήσεις δεν μπορούν παρά να συνεχίζουν κανονικά μέχρι το τέλος της ταξικής κοινωνίας.

-Όμορφη σουρεάλ κατάσταση στην Καλαμαριά, καθως ο μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημαρχείο της περιοχής και αντί να τον υποδεχτεί δικός του κόσμος, τον “υποδέχτηκαν” 80 άτομα με γιουχαρίσματα και το τραγούδι “μπήκαν στην πόλη οι οχτροι” (η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου άνηκε στο κκε, γνωστός ο ρόλος του κόμματος) με πανό για την ιδιωτικοποίηση της αρετσούς της καλαμαριάς και για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ακολούθησε μικροένταση και φυγάδευση του πρωθυπουργού.

-Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην καμάρα για το κατειλλημενο θέατρο Εμπρος. 120 άτομα, μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων. Την συγκέντρωση την κάλεσε η κατάληψη mundo nuevo και η κατάληψη libertatia. Διαβάστηκαν κείμενα από τις παραπάνω ομάδες και απο τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο σχολείο.

-Δυστυχώς λερώνω το μέσο με την αναφορά της συγκέντρωσης του Ιερου Λόχου στο λευκο πύργο. Σε μια πόλη που δεν είχε πολλες συγκεντρώσεις για τους “ποντιους” και θα μπορούσε κάποιος κόσμος να στηρίξει τη δική τους συγκέντρωση, αυτοί είχαν μόνο 25 άτομα (άντε 30).

-Κλουβα και βαν της αστυνομίας για άλλη μια φορά στην αρχαία αγορά. Δυστυχώς η καταστολή εντείνεται… Αυτη τη φορα υπήρχε και αστυνομία μέσα στο στενό της γκαρμπολά με αποτέλεσμα την ακύρωση του μπαρ οικονομικής ενίσχυσης που εiχε σκοπο να κάνει ο ελευθεριακος χώρος sabot.

Πλήθος ακόμα συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας συνεχίζεται…
Πηγή: Athens.indymedia.org