30 Αυγούστου, 2021
από Athens Indymedia
658 προβολές

post image

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

Με αφορμή τις όλο και συχνότερες γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και τιςπαραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον μας, ως θηλυκότητες και εργαζόμενες/α στο νησί της Σύρου, αισθανθήκαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τις οργισμένες σκέψεις μας. Τα περιστατικά κακοποιήσεων, βιασμών και παραβιαστικών συμπεριφορών δεν είναι μεμονωμένα. Συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους εργασίας μας, στα σπίτια μας, στον δρόμο, από τους πατεράδες μας, από τα αφεντικά, τους συναδέλφους, τους συζύγους και τους φίλους μας. Η κουλτούρα του βιασμού επιτρέπει σε όλους αυτούς μέσω των αηδιαστικών βλεμμάτων τους, των ακόμη πιο σιχαμένων αγγιγμάτων τους και των σχολίων τους, να επιβάλονται στα σώματά μας, αποκτώντας και την εντύπωση ότι τους ανήκουν. Από τον τύπο που θα έρθει κάτω από το σπίτι μας και θα γκαρίζει, μέχρι τα αφεντικά που μας πιάνουν από την μέση για να μας πουν να μαζέψουμε το τραπέζι- έχουμε τόση οργή που θα σας τσακίζουμε όπου σας βρίσκουμε.Στο νησί της Σύρου έχουν παρατηρηθεί παραβιαστικές συμπεριφορές. Μερικά παραδείγματα είναι: κάτι τύποι που με ματσό και τραμπούκικες συμπεριφορές επιδίωξαν να παραμείνουν σε κατειλημένο σπίτι και τελικά το παραβίασαν για να μπουν. Ηλίθιος πρώην που δεν “κατάλαβε” ότι το όχι σημαίνει όχι, ακολούθησε την πρώην του στο νησί, διεκδικώντας και την παρουσία του σε αυτό. Μισογύνης τύπος που χούφτωνε και την έπεφτε σε κοπέλες σε πανεπιστημιακά πάρτι και σεξίσταρος που την έπαιζε δημόσια σε παραλία γυμνιστών, καβλαντίζοντας με τα μάτια του, κοπέλες της παραλίας.

Και φυσικά όλα τα βρωμοαφεντικά που δεν χάνουν ευκαιρία να περνοχλήσουν τις εργαζόμενες/ους.Κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας.

Εμείς ως θηλυκότητες και εργαζόμενες/οι στο νησί στεκόμαστε δίπλα σε αυτά που δέχονται την κανονικοποιημένη έμφυλη βία και απέναντι σε όλους αυτούς που την επιβάλουν.

Θα μας βρίσκετε απέναντι σας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Πηγή: Athens.indymedia.org