21 Σεπτεμβρίου, 2021
από Omniatv
231 προβολές


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΡΥΦΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ και ο εμπαιγμός από την πλευρά του δικαστικού συστήματος συνεχίζεται.

Μετά από την απόρριψη της μήνυσης της οικογένειας κατά όλων των αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ με ανυπόστατο νομικά σκεπτικό, ασκήσαμε προσφυγή κατά της απορριπτικής διάταξης.

Η προσφυγή έγινε δεκτή και η Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την παραπομπή όλων και περαιτέρω ανάκριση.

Η ανάκριση παραδίδεται στον ίδιο ανακριτή που είχε κρίνει ότι οι λοιποί αστυνομικοί και ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Η οικογένεια του Ζακ δεν καλείται στην ανάκριση για να ασκήσει τα δικαιώματά της.

Αυτό σημαίνει ότι δε μας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουμε αίτηση εξαίρεσης στον ανακριτή που είχε ήδη κρίνει τη μη παραπομπή των λοιπών σε δίκη.

Η οικογένεια του θύματος παρακάμφθηκε για να κλείσει η περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ευθύνες των λοιπών παρευρισκομένων αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ.

Κατόπιν πληροφοριών η υπόθεση παραπέμπεται στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο καλείται να επικυρώσει τη γνώμη του ανακριτή ή να συνταχθεί με την άποψη της Εισαγγελέως Εφετών που δέχθηκε την προσφυγή μας και διέταξε τη διερεύνηση των ευθυνών των λοιπών.

Τρία χρόνια από το θάνατό του και το δικαστικό σύστημα ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη).

Τρία χρόνια ο Ζαχαρίας δολοφονημένος, τρία χρόνια η Δικαιοσύνη κρύβεται.
Πηγή: Omniatv.com