25 Σεπτεμβρίου, 2022
από Anarchy Press
193 προβολές

-Πιάσε μια Ούρσουλα με γαρνιτούρα έντερα Σβαμπ. Και που ’σαι… για συνοδευτικό θα ήθελα τραγανιστά δάχτυλα προέδρων και πρωθυπουργών, σερβιρισμένα στις σελίδες που υπέγραφαν την εξαθλίωσή μας.

Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και οι φίλοι μας οι χορτοφάγοι θα έμπαιναν στον πειρασμό να παραγγείλουν το παραπάνω πιάτο!

Λοιπόν, δεν είναι αστείο, αυτοί δεν τρώγονται! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την κατανάλωση εντόμων και σκουληκιών για το καλό των υπηκόων και του πλανήτη.

Πριν από αυτή την δημόσια τοποθέτηση της Ε.Ε. είχαν προηγηθεί διαφημιστικά σποτ που έδειχναν  διάσημους ηθοποιούς να τρώνε σκουλήκια και έντομα. Βέβαια, τα παραπάνω δεν είναι κάτι νέο, αφού τουλάχιστον από το 2013 υπήρχε σύσταση για κατανάλωση εντόμων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων. Μάλιστα η ίδια η Τζολί, η διάσημη ηθοποιός και απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το 2017 διαφήμιζε τα οφέλη της εντομοφαγίας. Αιτία είναι το αυξημένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιουργεί η κατανάλωση κρέατος και η συνεχόμενη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Προφανώς και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω απάντησης της Ρωσίας στις διεθνείς κυρώσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή λιπασμάτων που συνακόλουθα  φέρνει μείωση της παραγωγής λαχανικών δημητριακών κλπ. αλλά και την απαγόρευση εξαγωγής δημητριακών με συνέπεια την μείωση των ζωοτροφών, η Ε.Ε. προτρέπει τους πολίτες της να τρώνε έντομα.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της στο τουίτερ:

«Είτε πρόκειται για σνακ είτε για συστατικό τροφής, γνωρίζατε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία έντομα εγκεκριμένα στην “νέα τροφή” της ΕΕ;

Ο οικιακός γρύλος, το κίτρινο αλευροσκουλήκι και η μεταναστευτική ακρίδα είναι οι τρεις τύποι εντόμων που εγκρίνονται ως “νέα τροφή” στην αγορά της ΕΕ.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής. Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Η κατανάλωση εντόμων είναι ασφαλής.

Η “νέα τροφή” μπορεί να εγκριθεί μόνο εάν δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση πριν από την έγκριση για να διασφαλιστεί η ασφάλειά της.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εκτροφή εντόμων για τροφή βασίζονται στα εξής:

– υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων

– λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου

– λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων

– χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θέλετε να τα φάτε ή όχι! Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης δεν είναι νέα και τα έντομα τρώγονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ας το δοκιμάσουμε!»

Μια νέα βιομηχανική και κερδοφόρα ευκαιρία ετοιμάζεται και μαζί με αυτή νέα είδη μη ανθρώπινων πλασμάτων που θα υποταχθούν. Οι ίδιοι, που αιώνες τώρα καταδυναστεύουν τον πλανήτη, ανθρώπους και ζώα, μας λένε σήμερα πως θα πρέπει να τρεφόμαστε με έντομα, που σίγουρα θα είναι σε κατάλληλη συσκευασία και επεξεργασία, έτοιμο προϊόν προς πώληση, κρατώντας για τους ίδιους και μερικούς εκλεκτούς όλα αυτά που σήμερα κάνουν «κακό» στο περιβάλλον. Είναι προφανές, πως τα τελευταία χρόνια όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δεδομένα αλλάζουν, έννοιες αναδιαμορφώνονται, όσο και αν φαίνονταν ακλόνητα. Οι αλλαγές δεν ακολουθούν την φυσική πορεία ελεύθερης εξέλιξης, αλλά γίνονται βίαια υπό τις προσταγές της εξουσίας. Η τροφή, φαίνεται πως τίθεται από την εξουσία υπό αμφισβήτηση.

Το μόνο καλό που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και για τον πλανήτη και που θα είχε και αποτέλεσμα, είναι να ξεφορτωθούμε την εξουσία και όλους αυτούς τους ειδικούς, επιστήμονες και πολιτικούς, που εργάζονται για την εξαθλίωσή μας. Και αν στο τέλος-τέλος όλοι αυτοί δεν τρώγονται με τίποτα και μόνο αηδία προκαλούν, σίγουρα θα αποτελούν λιχουδιά για τα σκουλήκια και τα έντομα… για το καλό του πλανήτη, πάντα!

Ε.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com