23 Φεβρουαρίου, 2021
από Mpalothia - Αντιπληροφόρηση
372 προβολές


Χανιά πριν λίγο (ανταπόκριση και σχόλιο): Πορεία, με μεγάλη συμμετοχή και συνεχή παλμό, για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, ένα αίτημα απόλυτα συνεπές με την υπάρχουσα σωφρονιστική νομοθεσία – ακόμα και με τις πρόσφατες φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν ειδικά για τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Οι εκδικητικές μεθοδεύσεις που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή ενός απεργού πείνας και η άρνηση αυτών που ο νόμος συνεπάγεται για τις επαναμεταγωγές συνιστούν εκτροπή του νομικού πολιτισμού.

Με όρους μάλιστα πολιτικής “βεντέτας” από την εκτελεστική εξουσία και επιπλέον βασανιστήρια σε έναν κρατούμενο που εκτίει την ποινή του.

Ο απεργός πείνας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άμεσο κίνδυνο θανάτου καθώς χθες – μετά από 46 μέρες απεργίας πείνας – αρνήθηκε να του τοποθετήσουν οι γιατροί νέο ορό ενυδάτωσης.

Αρχική δημοσίευση 23/02/2021 στο Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι

Χανιά: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα Χανιά: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα Χανιά: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
Πηγή: Mpalothia.net