3 Μαρτίου, 2021
από Anarchy Press
1,979 προβολές

Το καλό παιδί του τουριστικού κολοσσού TUI, δηλαδή ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο της εξυπηρέτησης της εταιρείας εξ αιτίας των υποδείξεών της οποίας, βρίσκεται στο συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν έχει περάσει λίγος καιρός, άλλωστε, που μέσω της φιλοκυβερνητικής Καθημερινής, μαθαίναμε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός παρέμεινε μετά τον ανασχηματισμό στην θέση του μετά από παρέμβαση της TUI: «Κομβικό ρόλο λέγεται πως έπαιξε το ταξιδιωτικό και τουριστικό πρακτορείο TUI στην παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπ. Τουρισμού». (20.01.21 στην ηλεκτρονική σελίδα της Καθημερινής).

Πρόσφατα ο Θεοχάρης ανέφερε ότι: «Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δεν θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση. […] Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά». Κοινώς τί μας λέει η κυβέρνηση; Κλειστείτε όλο το χειμώνα και την άνοιξη μέσα, στείλτε sms ή γράψτε δήλωση μετακίνησης, φάτε και πρόστιμα, για να έρθουν το καλοκαίρι οι τουρίστες, να τα βρουν όλα «καθαρά και αστραφτερά», να τους εξυπηρετήσετε και μετά αν χρειαστεί, πάλι μέσα παρέα με λιβάνισμα για ατομική ευθύνη. Στο ίδιο έργο θεατές.

Γνωρίζουμε ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τελικά δεν θα υπάρχει κανένας σοβαρός έλεγχος σε όσους εισέρχονται στην απέραντη χώρα των διακοπών και αυτό όχι λόγω ανικανότητας αλλά πολιτικής βούλησης και εντολών της TUI. Δεν θα ξεχάσουμε πέρυσι τον Ιούλιο, που όταν η TUI απείλησε να ακυρώσει όλα της τα ταξίδια προς την Ελλάδα, εξ αιτίας της 36ωρης καραντίνας όσων τουριστών υποβάλλονταν σε test, η κυβέρνηση τελικά την κατήργησε. Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν είμαστε υπέρ της καραντίνας, αλλά δεν γίνεται η κυβέρνηση να βάζει στο γύψο ολόκληρη κοινωνία, πνίγοντάς την ψυχολογικά και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, επειδή το καλοκαίρι η χώρα πρέπει να είναι καθαρή από Covid-19, εξυπηρετώντας κυρίως τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία και τους αντίστοιχα ευκατάστατους ευρωπαίους τουρίστες.

Επίσης για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην καθιέρωσή του από την Ε.Ε με μπροστάρη τον Μητσοτάκη και πλασάρεται προς το παρόν ως μη υποχρεωτικό, αλλά τελικά αναγκαίο για να ταξιδέψει κάποιος με ορισμένες εταιρείες, χωρίς κανείς να ξέρει πως στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί αυτό το πιστοποιητικό και τι κλειδί μπορεί να είναι για την καθημερινότητα.

Ε.
Πηγή: Anarchypress.wordpress.com