Η διαδικτυακή ομοσπονδία αναρχικών συγκεντρώνει καθημερινά νέα από όλους τους αναρχικούς ιστότοπους σε ένα μόνο βολικό μέρος, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε τίποτα. Πάνω από 300 πηγές αναδημοσιεύονται αυτόματα εδώ μόλις γίνει διαθέσιμο νέο περιεχόμο. Κάτι περισσότερο από μία απλή ροή  πολυμέσων, αυτή η πλατφόρμα είναι μια ενημερωμένη

βάση δεδομένων του ριζοσπαστικού εναλλακτικού τύπου και απο τις κεντρικές πηγές αναρχικών πληροφοριών. Είμαστε μια πολύγλωσση πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις εκδόσεις αναρχικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Διατίθεται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά και καταλανικά.

Γιατί

Βελτίωση διαδικτυακής παρουσίας. Το πρόβλημα με τα ανεξάρτητα αποκεντρωμένα μέσα είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλους τους διαφορετικούς ιστότοπους και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε καμία είδηση.

Φανταστείτε εάν είχατε 300 φίλους στο Facebook και δεν υπήρχε η ροή ειδήσεων – ο μόνος τρόπος για να λάβετε νέα από φίλους θα ήταν να δείτε 300 διαφορετικές σελίδες. Προφανώς, θα χάνατε πολλές ειδήσεις από ορισμένους φίλους σας. Αυτή είναι η κατάσταση και του σύγχρονου ψηφιακού αναρχικού κόσμου μέσων. 

Η καταπολέμηση της λογοκρισίας πρόσφατα μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι οι αναρχικοί δεν μπορούν να βασίζονται σε καπιταλιστικές πλατφόρμες όταν το Facebook απαγόρευσε τους αναρχικούς. 

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να εφαρμόσουμε εναλλακτικές μεθόδους διανομής των ειδήσεών μας και των πληροφοριών μας. Βελτιστοποίηση διανομής περιεχομένου.

Οι περισσότεροι αναρχικοί ιστότοποι δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού και κινητές συσκευές. Οι ιστότοποι με κακές βελτιστοποιήσεις μηχανών αναζήτησης υποβαθμίζονται έντονα στις μηχανές αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο έχει πολύ λιγότερη ορατότητα από ό, τι του αξίζει.

Η διαδικτυακή ομοσπονδία αναρχικών έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το SEO για τη βέλτιστη κατανομή του περιεχομένου σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης. Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανήκουν και ελέγχονται από μια χούφτα καπιταλιστών και οι μηχανές αναζήτησης ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές όπως το Google και η Microsoft.

Χρειαζόμαστε μια εναλλακτική λύση για να συγκεντρώσουμε το περιεχόμενο όλων των αναρχικών ιστότοπων χωρίς να  βασιζόμαστε σε εταιρείες. Αρχειοθέτηση για το μέλλον. Η διανομή του περιεχομένου σε αυτόν τον ιστότοπο σημαίνει ότι υπάρχει ένα ψηφιακό αντίγραφο των πληροφοριών, διασφαλίζοντας ότι δεν θα εξαφανιστεί εάν ο αρχικός ιστότοπος πέσει.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους έχουμε δει κάποιους σημαντικούς ιστότοπους, όπως το InfoShop και το IndyMedia να κλείνουν. Αυτές οι ιστοσελίδες φιλοξένησαν πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για αναρχικές ιδέες και δυστυχώς αυτό το περιεχόμενο έχει πλέον εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο. Η δημιουργία εφεδρικού αρχείου αποτρέπει αυτόν τον τύπο κινδύνου. 

Μηχανή αναζήτησης.

Έχοντας ευρετηριαστεί όλα τα άρθρα σε μια βάση δεδομένων, μπορείτε εύκολα να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης για να βρείτε ένα συγκεκριμένο θέμα και εμφανίστε όλες τις αναρτήσεις από 250+ αναρχικές ομάδες που ταιριάζουν με τις λέξεις-κλειδιά σας. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Η πλατφόρμα είναι δομημένη ως μια διαδικτυακή αναρχική ομοσπονδία που συνδέει τις ομάδες μαζί για να έχει ισχυρότερο αντίκτυπο. Πολλές αναρχικές οργανώσεις έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την οριζόντια και αποκεντρωμένη προσέγγιση σε όλη την ιστορία, και μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στο Διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί;

Ο ιστότοπος λειτουργεί ως αυτοματοποιημένος συλλέκτης ειδήσεων που ενημερώνεται κάθε 5 λεπτά. Αναδημοσιεύουμε αυτόματα τα άρθρα από ιστότοπους με δημόσιες ροές RSS. Το σύστημα εισαγωγής του άρθρου και των εικόνων στον ιστότοπο αναπτύχθηκε κατά παραγγελία από την ομάδα μας για τις συγκεκριμένες ανάγκες της Online Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Διάφορα εργαλεία είναι διαθέσιμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πληροφορίες μέσω της ενσωμάτωσης σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η αυτόματη μετάφραση άρθρων, οι επιταχυνόμενες σελίδες για κινητά (AMP), οι λειτουργίες κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων, οι ειδοποιήσεις, το ενημερωτικό δελτίο, η εξαγωγή ροής ειδήσεων σε άλλους ιστότοπους κ.λπ.

Ο ιστότοπός μας είναι πλήρως συμβατός με φορητές συσκευές και tablet. Χρησιμοποιούμε πολλές στρατηγικές SEO για να βελτιστοποιήσουμε τη διανομή περιεχομένου σε μηχανές αναζήτησης, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες βλέπουν ένα ευρύ κοινό αναγνωστών.

Τεχνικές λεπτομέρειες 

Μη εμπορικό. Αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από μια ομάδα ακτιβιστών προγραμματιστών και εθελοντών. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά είναι μοναδικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Ο διακομιστής τροφοδοτείται από Linux και εκτελεί μόνο μη ιδιοκτησιακό λογισμικό και βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα. 

Διακομιστής ακτιβιστών. Αυτή η πλατφόρμα φιλοξενείται σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο διακομιστή που τροφοδοτείται με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. 

Ασφάλεια & απόρρητο. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας. Για την προστασία των χρηστών αυτού του ιστότοπου, η σύνδεση κρυπτογραφείται με HTTPS, ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας στο Διαδίκτυο που προστατεύει την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή του χρήστη και του ιστότοπου

. Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες ασφαλείας όπως HSTS και OCSP. Ο διακομιστής βρίσκεται πίσω από ένα τείχος προστασίας για προστασία από απόπειρες εισβολής και επιθέσεις DDoS. Επίσης, δεν παρακολουθούμε τις διευθύνσεις IP των συγγραφέων των άρθρων ή των επισκεπτών αυτού του ιστότοπου. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια ασφαλή και ιδιωτική διαδικτυακή εμπειρία όταν χρησιμοποιούν αυτόν τον ιστότοπο. 

Εξαγωγή πλήρους κειμένου. Σε αντίθεση με έναν τυπικό RSS, χρησιμοποιούμε μια ειδική τεχνολογία εξαγωγής περιεχομένου για να λάβουμε το πλήρες κείμενο του άρθρου αντί μόνο ένα απόσπασμα με τους πρώτους χαρακτήρες. Εισάγουμε επίσης τις εικόνες και τρέχουμε έναν αλγόριθμο για να επιλέξουμε την πιο σχετική εικόνα τίτλου για το άρθρο. Τεχνητή νοημοσύνη. 

Χρησιμοποιούμε το προηγμένο A.I. τεχνολογίες για την αύξηση της ακρίβειας του συστήματος εξαγωγής κειμένου μας, καθώς και των χαρακτηριστικών ανίχνευσης γλώσσας για να διασφαλιστεί ότι το κείμενο αντιστοιχεί στη γλώσσα του ιστότοπού μας. Έχουμε επίσης τον δικό μας αλγόριθμο για να μαντέψουμε το θέμα του κειμένου, να βεβαιωθούμε ότι το περιεχόμενο είναι σχετικό και να αποφύγουμε διπλές αναρτήσεις.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκπαιδεύεται με δεδομένα που σημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο ακριβές με την πάροδο του χρόνου. Αυτοδιαχειριζόμενος. Το μεγαλύτερο μέρος της πλατφόρμας είναι αυτοματοποιημένο για να αποφεύγεται η ανθρώπινη παρέμβαση. Εάν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση, θα αποφασιστεί συλλογικά από την αυτόνομη συλλογική διαχείριση του ιστότοπου.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο φόρουμ εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην άμεση δημοκρατία.

Πολιτική περιεχομένου 

Ως αποκεντρωμένη πλατφόρμα, δεν διαθέτουμε συντακτική επιτροπή, συνεπώς σημαίνει ότι τα άρθρα δημοσιεύονται ως έχουν χωρίς καμία επεξεργασία. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν τι δημοσιεύεται και τι αφαιρείται. Για να αποφευχθεί η σύγκλιση των μέσων, καθένας από τους εκδότες πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του. Λόγω της συντακτικής μας πολιτικής,

Δεν είναι επομένως δυνατό να εγγραφείτε ως μέλος για να δημοσιεύσετε ένα μεμονωμένο άρθρο στον ιστότοπο. Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα άρθρο σε αυτόν τον ιστότοπο, θα πρέπει να υποβάλετε το περιεχόμενό σας σε έναν από τους εκδότες που δημοσιεύουμε εδώ.

Η ενότητα σχολίων του ιστότοπου έχει απενεργοποιηθεί σκόπιμα για να αποφευχθεί η κλοπή κίνησης από τους αρχικούς συντάκτες και να τους δοθεί όλη η πίστωση που τους αξίζει. Οι αναγνώστες που επιθυμούν να σχολιάσουν ένα συγκεκριμένο άρθρο καλούνται να σχολιάσουν τον ιστότοπο όπου δημοσιεύτηκε το αρχικό άρθρο. Αυτός ο ιστότοπος δεν ελέγχεται και επομένως,

Δεν είναι δυνατόν να ζητήσετε τροποποίηση ή διαγραφή ενός άρθρου.

Απαιτήσεις για ένταξη

  •  Το περιεχόμενο σχετίζεται με τις αναρχικές ιδέες 
  • Η άποψη που εκφράζεται είναι αντι-καπιταλιστική, αντι-φασιστική και αντι-αυταρχική 
  • Ο κύριος ρόλος της ιστοσελίδας είναι η διανομή ενημερωτικών άρθρων 
  • Κανένα προσωπικό blog η ιστοσελίδα 
  • Η κύρια γλώσσα του ο ιστότοπος είναι αγγλική 
  • (χρησιμοποιήστε τις Γλωσσικές εναλλαγές της πλατφόρμας για άλλες γλώσσες) 
  • Οι αναρτήσεις έχουν τουλάχιστον 300 χαρακτήρες κειμένου 
  • Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι γραπτά άρθρα (χωρίς ιστολόγιο εικόνων ή ημερολόγιο εκδηλώσεων) 
  • Μέσος όρος τουλάχιστον 4 νέων δημοσιεύσεων ανά έτος (ανενεργές πηγές θα απενεργοποιηθούν) 
  • Η τροφοδοσία RSS είναι διαθέσιμη και επικυρώνεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να προτείνει την προσθήκη μιας νέας πηγής.

Η συλλογική λειτουργία αυτού του ιστότοπου διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιαδήποτε πηγή ανά πάσα στιγμή, εάν το περιεχόμενο δεν πληροί τα ελάχιστα πρότυπα που περιμένουμε από έναν αναρχικό ιστότοπο. Δεν ανεχόμαστε οποιοδήποτε είδος ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεων, αυταρχισμού, ξενοφοβίας, εθνικισμού ή μίσους.

Αυτή η πλατφόρμα δεν θα αποτελεί βήμα για τις ιδέες που υπερασπιζόμαστε. Αυτά τα θέματα συζητούνται στο φόρουμ συλλογικής διαχείρισης. Η συμπερίληψη ενός εκδότη σε αυτήν την πλατφόρμα δεν αποτελεί έγκριση, αποδοχή. Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπό μας είναι αυτές των πρωτότυπων συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη θέση μας ως συλλογική.

Ποιοι είμαστε?

Αυτή η πλατφόρμα είναι ένας προσαρμοσμένος ιστότοπος που δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα προγραμματιστών ακτιβιστών πίσω από πολλές γνωστές διαδικτυακές αναρχικές κοινότητες όπως το Info Libertaire, Anarcho-Punk.net, Pirate Punk, Libertaire.net, No Gods No Masters Coop και πολλά άλλα πολλά.

Όλα ξεκίνησαν ως κοινοτικό πρόγραμμα από μέλη της γαλλικής αναρχικής συλλογικής Forum Libertaire. Η ιδέα ήταν να συγκεντρωθούν όλα τα γαλλικά αναρχικά νέα που χωρίστηκαν σε 100+ διαφορετικά blogs. Ο αρχικός ιστότοπος InfoLibertaire.

Το net κυκλοφόρησε τελικά το 2016 και έχει πλέον γίνει η κορυφαία αναφορά για τον ριζοσπαστικό αριστερό τύπο με περισσότερους από 100.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Τα τελευταία 4 χρόνια, η ομάδα προγραμματιστών μας συνέχισε να βελτιώνει την πλατφόρμα με νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων. Μετά από μια επιτυχημένη απόδειξη της έννοιας,

ήρθε η ώρα να επεκτείνετε/νουμε την πλατφόρμα σε άλλες γλώσσες, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν. Η φιλοξενία του διακομιστή και η ανάπτυξη της ιστοσελίδας γίνεται δυνατή με δωρεές από τον συνεταιρισμό No Gods No Masters. Αυτή η συνεργασία εξασφαλίζει τη μακροχρόνια

μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας με συνεχή χρηματοδότηση των διακομιστών και παρέχει επίσης πρόσβαση σε μια έμπειρη ομάδα προγραμματιστών για συντήρηση και ενημερώσεις. Αλλά το πιο σημαντικό, σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να τοποθετούμε εμπορικές διαφημίσεις ή να ζητούμε δωρεές για την πληρωμή των λογαριασμών.

Η πλατφόρμα διευθύνεται από ακτιβιστές και είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει ή να τη βελτιώσει. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα ή ας μιλήσουμε στο φόρουμ.

Νομική αποποίηση ευθυνών 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται εδώ. Το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν παρέχονται ιατρικές, νομικές ή άλλες επαγγελματικές συμβουλές.

Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι αυτές των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη πολιτική ή τη θέση του AnarchistFederation.net. Οποιοδήποτε περιεχόμενο παρέχεται από τους bloggers ή τους συγγραφείς μας είναι κατά τη γνώμη του και δεν προορίζεται να κακοποιήσει καμία ομάδα, λέσχη, οργανισμό, εταιρεία, άτομο ή οποιονδήποτε.

Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε έμμεσες, τυχαίες, ειδικές, επακόλουθες ή τιμωρητικές ζημίες, ή οποιαδήποτε απώλεια κερδών ή εσόδων, είτε πραγματοποιήθηκαν άμεσα είτε έμμεσα, ή οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων, χρήσης, καλής θέλησης ή άλλου άυλου απώλειες, που προκύπτουν από τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν πρέπει να βασίζονται ή να υποβάλλονται σε ενέργειες χωρίς τη διατήρηση συμβούλου για την παροχή συγκεκριμένων νομικών συμβουλών βάσει της ιδιαίτερης κατάστασης, δικαιοδοσίας και περιστάσεων. Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι συμμορφώνεστε με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Προσπαθήσαμε το καλύτερό μας για να είμαστε ακριβείς στο περιεχόμενό μας, αλλά όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες πρέπει να λαμβάνονται με δική σας ευθύνη. Επαληθεύστε όλες τις πληροφορίες από επίσημες πηγές. Οι σύνδεσμοι και τα κείμενα παρέχονται για ευκολία στη χρήση και για εξοικονόμηση χρόνου που εξαντλείται στην αναζήτηση πληροφοριών στον Ιστό. Δεν αναλαμβάνουμε καμία νομική ευθύνη ή ευθύνη για τυχόν ανακριβείς, καθυστερημένες, ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο ή τις πληροφορίες ή σχετικά γραφικά που περιέχονται στον ιστότοπο για οποιονδήποτε σκοπό.

Εγγραφείτε! Διαφορετικές λειτουργίες σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ανά πάσα στιγμή για κάθε νέα δημοσίευση μέσω ειδοποιήσεων ιστού στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome ή Firefox, σε υπολογιστή και κινητή συσκευή (ειδοποιήσεις push). Ημερήσιες ή εβδομαδιαίες ενημερώσεις μπορούν επίσης να αποστέλλονται μέσω email με την εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην τροφοδοσία RSS με τον αναγνώστη τροφοδοσίας της προτίμησής σας.