10 Απριλίου, 2021
από Ypoga K94
2,388 προβολές

Ένα απ’ τα περιεχόμενα της συνέλευσης της Υπόγας είναι η στήριξη αυτοοργανωμένων κυκλοφοριών. Σε αυτά τα πλαίσια, στο distro της ομάδας προστίθενται οι παρακάτω κυκλοφορίες της αυτοοργανωμένης ραπ συλλογικότητας Sedatephobia, οι οποίες διατίθενται με ελεύθερη συνεισφορά:

Sedatephobia Mixtape (2017) (6)

Ήτα & Pas-b – Tekno ep (2018) (2)

Αποσύνθεση+ – Απέναντι (2018) (4)

Βιοτεχνία Rap Sessions Round 2 (2018) (2)

Κάποιος Λείπει – Βροχή (2018) (4)

λίγα λόγια για τον δίσκο…

Η »ΒΡΟΧΗ» ΕΙΝΑΙ
μια συλλογή απο σκόρπια τραγούδια των οποίων οι στίχοι γράφτηκαν από το 2011 έως και τα τέλη του 2017.Γι’ αυτόν το λόγο,στον δίσκο διαγράφεται η πορεία ενός ανθρώπου στο πέρασμα αυτών των χρόνων. Ένα <<καθοδικό>> ταξίδι που στο τέλος του, σαν λογική συνέχεια, υπάρχει το επίπεδο του μηδενός. Ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη ραπ συλλογικότητα sedatephobia τους τελευταίους μήνες του 2017.

ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ
Αντιεξουσιαστικά/Αναρχικά στέκια και καταλήψεις,distro μουσικών συλλογικοτήτων,χεράτα,ενώ θα υπάρχει και για κατέβασμα ή αναπαραγωγή στο διαδίκτυο.

ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΡΦΗ
δεν είχαν ουτε θα έχουν κανένα οικονομικό όφελος,καθώς είναι καρπός ενός αυτοοργανωμένου εγχειρήματος με στόχο τη συλλογική/ατομική έκφραση.

D.I.Y ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
μάχη για μια αυτοοργανωμένη και αντιεμπορευματική μουσική ,μια αντιπρόταση από τα κάτω, ενάντια στο κυρίαρχο αλλά και στο »εναλλακτικό underground» απολιτίκ ρεύμα,μακριά από μαγαζιά ,χωρίς μεσάζοντες,»νταβατζήδες»,χορηγούς,εμποράκους,αφεντικά,μπράβους,πορτιέρηδες, σεξιστές,φασίστες,ομοφοβικούς και οποιοδήποτε άτομο φέρει εξουσιαστικές λογικές.
Σημαίνει οτι στηρίζω και παίζω σε συναυλίες που γίνονται υπό συγκεκριμένους όρους,χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς ή face-control, μηδενίζοντας τις αποστάσεις μεταξύ δέκτη και πομπού,θεατή και θεάματος, χωρίς λαμπρά stage και σταριλίκια ,συναυλίες
που στήνονται σε πάρκα και πλατείες,επανανοηματοδωτόντας την έννοια του δημόσιου χώρου, ή μέσα σε αντιεξουσιαστικά/αναρχικά στέκια και καταλήψεις, χώροι οι οποίοι είναι δομές του αγώνα ενάντια στο κράτος,το κεφάλαιο και οποιαδήποτε μορφή εξουσίας ,εστίες ελευθερίας και αντίστασης στο υπάρχον όπου άτομα αλληλεπιδρούν αντιιεραρχικά, ανταλλάσουν ιδέες και οργανώνουν την πολιτική τους δράση.

ΤΕΛΟΣ
Αντιλαμβανόμενος την εμπορευματοποίηση της έκφρασης μου ως κατι ξένο και εχθρικό, επιλέγω να μην υπάρχει προκαθορισμένο αντίτιμο για την απόκτηση της υλικής μορφής του περιεχομένου,πράγμα που σημαίνει πως η καθεμία και ο καθένας μπορεί να παρέμβει οικονομικά όπως αυτή/αυτός επιθυμεί και να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες της/του ή και καθόλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του αυτοοργανωμένου label της sedatephobia ώστε να συνεχίζουν να τυπώνονται δίσκοι με παρόμοιο χαρακτήρα.
Όλα τα παραπάνω είναι μία συνειδητή επιλογή και στάση.

….ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΧΤΙΣΑΝ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ…. {..}

ASD – Δυστεχνία (2019) (5)

Mαύρα Μάγια (2020) (3)

Το συγκεκριμένο project είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας από τη Rap κολλεκτίβα Sedatephobia

To “Μαύρα Μάγια” είναι μία συλλογή σκόρπιων κομματιών, οι ηχογραφήσεις των οποίων, ξεκίνησαν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ελεύθερης έκφρασης “ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ” το 2016 και τελείωσαν σε ένα σπίτι στην οδό Αριστομένους, αρχές του 2018. {..}

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν, θα επιστραφούν στην Sedatephobia, για την ενίσχυση επερχόμενων diy κυκλοφοριών της.

αυτοπαρουσιαστικό κείμενο Sedatephobia

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τους Ξόρκι και Sound Thief για την κυκλοφορία τους Τρυπανισμός (11) του 2020, η οποία δίνεται κι αυτή με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδά της θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Υπόγας.

υ.γ.: Οι αριθμοί στις παρενθέσεις αντιστοιχούν στον αριθμό απ’ τις φυσικές κόπιες (CD) που έχουμε προς το παρόν στα χέρια μας και έπεται συνέχεια.

Λίστα με τις κυκλοφορίες του Distro K94

* Στις ταχυδρομικές αποστολές προστίθεται το σχετικό κόστος. Όπου αναγράφεται “Ε.Σ.” στη λίστα, η κυκλοφορία είναι με ελεύθερη συνεισφορά.

Λίστα με τις κυκλοφορίες στις οποίες συνεισέφερε οικονομικά το Distro στην κοπή τους

* Για έξτρα πληροφορίες, στείλτε mail στο [email protected] (γράφοντας “distro” στο πεδίο “Θέμα”)
Πηγή: Ypogak94.noblogs.org