14 Ιουλίου, 2022
από ΑΠΑΤΡΙΣ Εφημερίδα Δρόμου
1,330 προβολές

«Δεν περιμένουμε καμία δικαιοσύνη από τους δικαστές και τους ρουφιάνους τους, αλλά παραμένουμε αλληλέγγυα σε κάθε πολιτικό κρατούμενο. Η μόνη απάντηση στον πολιτισμό του εγκλεισμού είναι η επίθεση, μέχρι να ξαναδούμε τα αιχμάλωτα πολέμου στον δρόμο».

Αντιεξουσιάστ(ρι)ες

https://athens.indymedia.org/post/1616943/

14/02: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Μέσω των Πυρήνων Άμεσης Δράσης προσπαθούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεών μας σε κοινή στόχευση και στρατηγική, πράγμα αναγκαίο και προωθητικό για τις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις στη σύγχρονη εποχή. Κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και η πραγματοποίηση των επιθέσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο μήνα. Καλούμε για άλλη μια φορά κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που επιζητεί να μετατρέψει τα λόγια του σε πράξεις. Κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που πιστεύει βαθιά στην αναγκαιότητα της ύπαρξης βίαιης επαναστατικής δράσης, να οργανώσει Πυρήνες Άμεσης Δράσης για να χτυπήσει το κράτος και το κεφάλαιο, δημιουργώντας παράλληλα συντροφικούς δεσμούς και σχέσεις εμπιστοσύνης».

Πυρήνες Άμεσης Δράσης – Αναρχικός Πυρήνας”SantiagoMaldonado

https://athens.indymedia.org/post/1617025/

26/02 – Αθήνα: Τσάκισμα φασίστα/μέλους περιφρούρησης πορείας της ΧΑ

«Το απόγευμα του Σαββάτου 26/02, περίπου 50 Χρυσαυγίτες από όλο τον νόμο της Αττικής επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κλειστή πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Φαίνεται ότι το πάθημα του καλοκαιριού έγινε μάθημα και αυτή τη φορά οι φασίστες είχαν πάρει τα μέτρα τους (το κάλεσμα δεν είχε διαρρεύσει πουθενά, είχαν οργανωμένη περιφρούρηση, φύγανε συντονισμένα κ.λπ.).

»Παρ’ όλα αυτά, δεν υπολόγισαν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της γειτονιάς. Ομάδα συντρόφων συγκεντρώθηκε άμεσα και εντόπισε το αμάξι στο οποίο μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους. Το όχημα διέφυγε από τους συντρόφους για μερικά δευτερόλεπτα, γκαζώνοντας και αφήνοντας πίσω φασίστα/μέλος της περιφρούρησής τους. Με συνοπτικές διαδικασίες ισοπεδώθηκε, ενώ η μηχανή του έγινε φλαμπέ. Φασίστες πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε φορά που θα προσπαθείτε να ξεμυτίσετε στον Πειραιά, θα έχετε απώλειες».

Ξυλοδάρτες φασιστών από τον Πειραιά

https://athens.indymedia.org/post/1617381/

03/03 – Πάτρα: Απαλλοτρίωση σε σουπερμάρκετ και μοίρασμα σε λαϊκή

«Πρέπει να τονίσουμε και να προσθέσουμε πως ιδίως στην παρούσα συγκυρία, τα καρτέλ των ιδιοκτητών σουπερμάρκετ και μεγαλοπαραγωγών έχουν βγάλει τεράστια κέρδη με τις διαρκείς ανατιμήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Η πανδημία στάθηκε γι’ αυτούς πραγματικά μια ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων τους, βάζοντάς τους να δουλεύουν χωρίς υγειονομικά μέτρα προστασίας, με υπερωρίες “πληρωμένες” με ρεπό (βλ. αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη), ακόμα και Κυριακές».

Αναρχικές – Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1617348/

02-14/03 – Αθήνα: Εμπρηστικές επιθέσεις

«Περίπου έναν αιώνα μετά την έναρξη του Α’ παγκοσμίου πολέμου, αντί να κάνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη σημαία ευκαιρίας, ας θυμηθούμε τα βασικά. Σαμποτάζ-Αλληλεγγύη-Επανάσταση. Σαμποτάζ στον πόλεμο σημαίνει καθιστώ τον στρατό της χώρας μου (και όχι μόνο), κάθε μορφή εχθρικού στρατού, ανίκανο να πολεμήσει εντός και εκτός συνόρων. Παρεμβαίνοντας υπονομευτικά και καταστροφικά στο έμψυχο δυναμικό του, στους πόρους και τις πρώτες ύλες, διαμορφώνοντας γύρω του εχθρικό περιβάλλον μέσα από την ενίσχυση του επαναστατικού, αντικρατικού, ταξικού πολέμου. Αυτό είναι το υπέρτατο ταξικό διεθνιστικό καθήκον μας, η υπέρτατη χειρονομία αγάπης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης με όλους τους λαούς αυτού του κόσμου. Και πάνω σ’ αυτές τις χειρονομίες μπορεί να χτιστεί η παγκόσμια μαχόμενη κοινότητα που γκρεμίζει σύνορα και εθνικισμούς, κράτη και στρατούς. Η μόνη κοινότητα, ο μόνος πόλεμος που μπορούν να σταματήσουν όλους τους πολέμους».

ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

https://athens.indymedia.org/post/1617713/

15/03 – Βόλος: Εμπρησμός των οχημάτων του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Βόλου

«Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σώμα κρατικά επιδοτούμενων δολοφόνων, είναι αυτοί που προστατεύουν τους ισχυρούς και εκτελούν τους αδύναμους, τους περιθωριακούς, και είναι χρέος μας να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην κρατική καταστολή και τους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ. Τα ξημερώματα της 15/03 επιλέξαμε να επιτεθούμε με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα σταθμευμένα οχήματα του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας του Βόλου, επιλέξαμε κάτω από τη μύτη τους να τοποθετήσουμε σε όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μηχανισμούς με σκοπό την ολική καταστροφή τους».

Σχηματισμός Κοινωνικής Αυτοάμυνας «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ»

https://athens.indymedia.org/post/1617639/

10/04 – Πάτρα: Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα μεταγωγών

«Οι ατελείωτοι, εναλλασσόμενοι και καθημερινοί περιορισμοί, οι γεμάτες φυλακές, οι πολλές φυλακισμένες ψυχές, η μόνιμη αδικία. Η συνεχής οικονομική εκμετάλλευση, η εξάρτηση, τα σοσιαλ μίντια της αποβλάκωσης, το κυρίαρχο lifestyle του ανταγωνισμού και της εμμονής με το φαίνεσθαι, τα κρατικά σχέδια για αλλοίωση και διάλυση των σχέσεων που δημιουργούμε αυτόνομα οι από τα κάτω. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας. Η μία όψη του νομίσματος. Στην εξουσιαστική κοινωνία της υποκρισίας, της φτώχειας, της ανισότητας ή θα οργανωθούμε και θα υψώσουμε ανάστημα με ευθύνη ή θα παραμείνουμε μόνοι αδύναμοι και πάντα ηττημένοι».

Επαναστατικός Ιός

27/04 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. Πεύκης-Λυκόβρυσης

«Ο δημόσιος χώρος καταλαμβάνεται όλο και περισσότερο από εμπορεύματα και καταναλωτές. Τα πανεπιστήμια και οι χώροι που άλλοτε φάνταζαν σημεία συνάντησης των κινημάτων και συλλογικών διαδικασιών πλέον εκκαθαρίζονται, ελέγχονται και χαρτογραφούνται με κάμερες και μπάτσους (ΟΠΠΙ). Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η απόπειρα του κράτους να κάνει μνημείο το πολυτεχνείο Γκίνη σε μία κίνηση εξευγενισμού. Παράλληλα, τα φοιτητικά κινήματα δέχονται ακραία καταστολή με χαρακτηριστικά παραδείγματα την πίεση και σε άλλα πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, όπως και η περίπτωση των 14 φοιτητών που διώκονται με την ομπρέλα-εργαλείο μαγειρέματος δικογραφιών του DNA. Σε συνέχεια της πίεσης που δέχεται και το αναρχικό κίνημα με αναφορά τους χώρους συνάντησης είναι και η συνεχόμενη καταστολή των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

»Φυσικά μαζί με όλα τα παραπάνω έρχεται και η ανάπλαση πλατειών, πάρκων και λόφων. Η εγκληματική συνεργασία του κράτους με το κεφάλαιο οδηγεί στην εμφάνιση εργοταξίων και σκόνης στις πλατείες, λαμαρίνες φύλαξης, αποκλεισμό των χώρων εργασιών, παραπάνω φύλαξη με security και μπάτσους και όπως είναι αναμενόμενο: εκτοπισμό των φτωχών, των περιθωριακών, των μεταναστριών. Ακόμα και τα ελάχιστα σημεία που είχαν οι φτωχές, οι από τα κάτω, οι άνθρωποι της τάξης μας να πάρουνε ανάσα, τους αφαιρούνται βίαια. Το σχέδιο αυτό εκτελείται σε όλο το κέντρο από το Γαλάτσι και το Παγκράτι μέχρι τις πλέον μεταναστευτικές γειτονιές, την πλατεία Κυψέλης, την πλατεία Πρωτομαγιάς και σύντομα την πλατεία Εξαρχείων».

Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας

https://athens.indymedia.org/post/1618836/

11/05 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση σε οχήματα της Γενικής Ταχυδρομικής

«Η παραπάνω συνθήκη αναδυκνείεται με ακραίους όρους στην περίπτωση της Γενικής Ταχυδρομικής. Διανομέας με συνδικαλιστική δράση σε σωματείο βάσης απολύεται επειδή συμμετείχε σε γενική απεργία, και από εκείνο το σημείο και πέρα η εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους καταστέλλει συστηματικά τις κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης ενάντια στην απόλυση. Κεντρικό ρόλο στην ένταση και την εκδικητικότητα της καταστολής, παίζει το γεγονός ότι αφεντικά και κράτος έχουν απέναντί τους ένα αντιιεραρχικό και ακηδεμόνευτο συλλογικό σώμα εργαζομένων, και όχι σωματεία που προτάσσουν τον ταξικό συμβιβασμό. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στοχοποίησης και προσπάθειας απαγόρευσης της δράσης από τα κάτω, της κινητοποίησης στον δημόσιο χώρο και των άμεσων/αδιαμεσολάβητων δράσεων, ο συνδικαλισμός βάσης που προτάσσει την πραγματική ταξική αυτοοργάνωση και αποτελεί εγγενές κομμάτι ενός ενδεχόμενου συνολικού αγώνα ενάντια στην εξουσία βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο της καταστολής».

Αναρχικοί-ες

https://athens.indymedia.org/post/1618830/

25/05 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο του Μετρό Καισαριανής

«Ε, λοιπόν οι μπουλντόζες και τα φορτηγά θα έχουν πρόβλημα. Κι επειδή εδώ δεν μιλάμε για κάποιο “ωφέλιμο δημόσιο έργο” που πρέπει να σεβαστούμε, αλλά για παραδοσιακή ελληνική κρατική λαμογιά, το πρόβλημα αυτό μπορεί να εκδηλωθεί κι εκεί που δεν το περιμένουν οι εταιρείες και το κράτος. Καθαρά και ξάστερα.

»[..] Οι πνεύμονες πράσινου δεν θα γίνουν βιομηχανικές ζώνες!».

@

https://athens.indymedia.org/post/1618841/

26/05 – Αθήνα: Εμπρησμός του υπηρεσιακού οχήματος του ΕΜΠ που χρησιμοποιεί ο πρύτανης Ανδρέας Μπουντουβής

«Στις 12 Μαΐου το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε ουσιαστικά τον νόμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία αφού όπως αναφέρεται στην απόφασή του δεν παραβιάζεται η ακαδημαϊκή ελευθερία ούτε το αυτοδιοίκητο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η απόφαση του Σ.Τ.Ε. υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι συντρέχουν σημαντικοί λόγοι ασφάλειας και δημόσιας τάξης σύμφωνα με τους οποίους κρίνεται αναγκαία η φύλαξη των πανεπιστημίων από την αστυνομία».

Κοινότητα Ανατρεπτικής Έκφρασης

https://athens.indymedia.org/post/1618834/
Πηγή: Apatris.info